Sportdagboekje mei 2018

Je zult zien dat ik een gevarieerde sportweek had. Van hardlooprondjes tot achter een bal aan rennen en van krachttrainingen in de sportschool tot hollen naar de trein… 😉 Ik hield een week lang al mijn workouts bij, kijk je mee?

Maandag en Dinsdag: rustdagen

Op maandagen en dinsdagen heb ik stage. Dit betekent dat ik om 7:00 uur in de ochtend met de trein vertrek en pas rond een uur of half 8 thuis ben. Ik kies er deze dagen voor om niet te sporten. Ten eerste omdat ik merk dat deze lange dagen zowel mentaal als fysiek zwaar voor me zijn. Ten tweede omdat ik praktisch gezien op andere dagen meer tijd heb. Ten derde: rennen om een trein te halen is ook sporten toch? 😉 Dit gebeurt me helaas te vaak…

Woensdag: Krachttraining in de sportschool

Doordat ik de maandag en dinsdag rust houd, heb ik woensdag lekker veel motivatie om naar de sportschool te gaan. Dit is mijn vrije dag waarbij ik het studeren en bloggen zelf kan inplannen. Meestal kies ik op zo’n vrije dag toch voor een ochtend workout. Omdat ik dat toch het fijnste vind!

Donderdag: Krachttraining in de sportschool

Afgelopen donderdag was het Hemelvaart en ook deze dag was ik vrij van zowel school als werk. Ook al had ik een dagje ‘rustig aandoen’ dagje gepland. Toch stond ik deze dag weer in de sportschool. Niet omdat ik van mezelf ‘moest’ sporten. Maar omdat ik een chilldagje veel chiller vind wanneer ik ook even heb kunnen knallen. Dan heb ik het voor mijn gevoel meer verdiend om 12 afleveringen van Gossip Girl te bingewatchen onder het genot van een bak Ben & Jerry’s 😉

Vrijdag: een rondje hardlopen

Oh wat had ik zin om een rondje te rennen! Met een perfect hardloopweertje rende ik deze vrijdag 5 kilometers zonder pijn!!

Zaterdag: rustdag

Op de zaterdag stond er eigenlijk weer en krachttraining op de planning maar mijn lichaam dacht hier helaas anders over. Ik had vrijdag wat wijntjes op en ik lag ook niet heel erg op tijd in bed (zeg maar gewoon laat, Jip). Fietsen naar de supermarkt was daardoor al een zware opgave (ja, ik vind het leuk om hier en daar een beetje te overdrijven…). Ik koos ervoor om naar mijn lichaam te luisteren en mijn workout te skippen. Genoeg andere dagen om te knallen, toch?

Zondag: voetbalwedstrijd!

En of ik vermoeid was! Na een diepe slaap van 10 uur werd ik wakker met energie voor tien. Gelukkig maar, want het was tijd voor een potje voetbal! Achter een bal aan rennen op een (meestal modderig) grasveld. Ik vind dit heerlijk!

Maandag: rustdag

Maar dat voetballen had ik al een aantal maanden niet gedaan. Je raadt het al… Jip had op deze maandag SPIERPIJN. HEEL VEEL SPIERPIJN. Wat is dan belangrijk? Juist, rust!

Dinsdag: Rennen met Adidas

Nog steeds liep ik niet helemaal soepel van de voetbalwedstrijd maar daar moest een goede warming-up maar verandering in brengen. Ik ging op deze dinsdagavond namelijk de nieuwe hardloopschoen van Adidas testen. De #SOLARBOOST om precies te zijn. Na een rondje van ongeveer 6 kilometer kwam ik zonder blaren over de finish (goed teken!). Komende tijd ga ik meer rondjes rennen met deze schoenen aan mijn voeten zodat ik er een goed oordeel over kan geven! 🙂

Wat heb jij voor workouts gedaan afgelopen week?

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie