Mijn allereerste internationale hardloopwedstrijd!

Eind oktober zal ik in het vliegtuig stappen richting het warme zuiden. Niet om met mijn billen op het strand te liggen maar om keihard te gaan knallen ! Ik zal dan aan de start staan van een internationale hardloopwedstrijd! Welke afstand, met wie en waarom? Dat vertel ik allemaal in deze blog! Kijk je mee?

 ‘Is het dan geen tijd voor een hele marathon?’

Na drie halve marathons vind ik het tijd voor een nieuwe uitdaging. Ik wil iets anders, iets speciaals, iets waar ik naartoe kan leven. Ik merk dat het hardlopen niet voor mij werkt als ik geen mooi doel heb. Dan vind ik het leuker om met mijn beentjes omhoog op de bank te blijven liggen… 😉 ‘Is een hele marathon dan geen volgende stap?’ Nee. Daar moet ik op dit moment echt nog niet aan denken. Ik houd te veel van andere sporten om 100% voor het hardlopen te gaan. Bovendien heb ik geen zin om op sociaal vlak een stapje terug te doen. Denk aan rustig aan doen op een feestje omdat ik de ochtend erna een 20 kilometer-training op de planning heb staan. Nee, een hele marathon komt later wel.

‘21,2 kilometers door de Franse bergen, haarspeldbochten en een warm klimaat, kom maar op!’

Maar wat dan wel? Opeens wist ik het. Ik wil internationaal! Een wedstrijd met een ander klimaat dan in Nederland, een andere omgeving en dus een andere sfeer. Samen met mijn vriend (ja, die heb ik overgehaald om mee te doen) zal ik aan het eind van deze zomer aan de start staan van de halve marathon van Marseille-Cassis 2018! Deze halve marathon is over de hele wereld mega populair (lees steeds na 30 minuten waren de inschrijvingen vol). Maar met 3 computers voor mijn neus ben ik door de wachtrij gekomen. JIPPIE, Ik heb een startbewijs!!!  21,2 kilometers door de Franse bergen, haarspeldbochten en een warm klimaat, kom maar op!

‘Ik heb nog jaren genoeg om hardlooptijden te kunnen verbeteren.’

Ik kies er bewust voor om niet te trainen voor een bepaalde eindtijd. Laat mij maar gewoon de finish halen en optimaal kunnen genieten van deze nieuwe ervaring. Ik heb nog jaren genoeg om hardlooptijden te kunnen verbeteren. En anders moet ik straks weer een nieuw hardloopdoel gaan vinden… 😉

Komende tijd zal ik jullie op de hoogte houden van de trainingen. Hoe ga ik na mijn blessure de afstanden weer opbouwen naar een halve marathon? Hoe bereid ik me voor op het Franse klimaat? Wat eet ik voor en na alle hardlooprondjes en welke muziek staat er in mijn afspeellijst?

Heb je nog andere specifieke of algemene hardloopvragen? Laat het me weten dan zal ik deze meenemen in een volgende hardloopupdate! 🙂

Liefs,
Jip

There is 1 comment for this article
  1. Inge 19 mei 2018 11:01

    Wat gaaf! Ik ben beginnend hardloper maar heb een beetje struggles met wat ik er voor kan of moet eten en misschien heb je tips hoe ik het beste m’n spieren kan opwarmen, ik krijg namelijk al snel last van m’n schenen en kuiten.

Geef een reactie