Waarom doe ik eigenlijk aan krachttraining?!

Krachttraining. Jip waarom doe je dat eigenlijk? Nou, daar heb ik verschillende redenen voor die ik in deze blog met jullie zal delen! Kijk je mee?

1. De spierpijn!
De dag nadat ik krachttraining heb gedaan heb ik vrijwel altijd spierpijn. Het klinkt misschien een beetje raar, maar ik vind dat ontzettend fijn! Het geeft me een gevoel dat ik echt iets gedaan heb. Ben ik de enige die dit zo ervaart?

2. Jezelf steeds een beetje sterker zien worden!
Zo begon ik met het squatten van de stang (dat is 20 kg). Na een aantal trainingen kon ik daar + 5 kg bij op doen. Vervolgens weer + 5kg en weer + 5kg. Ik vind het erg tof om te merken dat ik sterker word, dat ik mezelf vaker kan opdrukken en meer gewicht kan tillen.

3. Een workout hoeft niet lang te duren!
Geen tijd hebben om te sporten? Dat vind ik niet altijd een excuus. Ja, er zullen dagen zijn dat je helemaal volgepland zit met werk, studie, het huishouden etc. Of momenten zijn waarbij je lichaam aangeeft dat je een stapje terug moet zetten. Maar ik rond regelmatig een krachttraining af in 45 minuten. Als ik het druk heb, kies ik voor bijvoorbeeld 3 grote oefeningen die ik in rap tempo uitvoer. Het hoeft dus niet lang te duren!

4. Even geen stress aan mijn hoofd!
Twee wasjes, drie mailtjes, een telefoontje, de afwas en dan ook nog die ene studieopdracht… Soms zit mijn hoofd vol met kleine en grotere to do’s die ik nog MOET afronden. Ik vind het op zo’n moment heerlijk om aan krachttraining te doen. Even een lekker muziekje op en knallen!

5. Ik voel me fitter en energieker!
Meestal sport ik in de ochtend omdat ik dan mijn dag begin met een productief gevoel. Ik krijg zin in de rest van de dag en voel me gedurende de dag fitter en energieker.

6. Mezelf blijven uitdagen.
Dit kan natuurlijk met heel veel dingen. Zoals met je studie, je werk, het hardlopen en zeker ook met krachttraining. Stel voor jezelf een doel zoals het squatten van een bepaald gewicht. Stapje voor stapje naar een doel toe werken, geeft mij motivatie om naar de sportschool te gaan!

7. Een pluspuntje voor mijn houding!
Door het bloggen, het studeren en het werken op kantoor zit ik regelmatig voor langere tijd stil in eenzelfde houding. Ik merk dat ik op zulke momenten steeds meer onderuit zak en dat ik last krijg van mijn nek en rug. Bij krachttraining is het enorm belangrijk om een goede houding aan te nemen (in verband met blessures). Hierdoor ben ik me meer bewust geworden van mijn houding. Nog een pluspuntje dus!

8. Kom maar hier met dat extra zelfvertrouwen!
Zoals ik al zei voel ik mezelf door krachttraining steeds sterker en fitter. Hierdoor neemt mijn zelfvertrouwen in het algemeen toe. Je krijgt inderdaad een strakker lichaam van krachttraining maar het doet ook mentaal wat met je. Zo heb ik meer doorzettingsvermogen gekregen om iets te bereiken en heb ik meer vertrouwen in mijn eigen kunnen.

Genoeg gezegd, nu is het tijd om de sportschool in te duiken! Denk je nu: ‘Ik wil ook gaan krachttraining uitproberen! Maar ik heb geen (leuke) sportkleding?!’ Dan heb ik nog iets leuks voor je! Want met de code ‘JIPKLEDING’ heb je nu 40% korting op alle kleding van My Protein! Zo, nu heb je echt geen excuses meer! 😉 GO GO GO!

Doe jij aan krachttraining? Wat is de grootst reden dat je dat doet? Laat het me weten in een reactie!

Liefs,
Jip

There is 1 comment for this article
  1. Inge van Lint 29 mei 2018 21:14

    Ik ben zo benieuwd naar wat jij dan voor oefeningen doet in een sportschool! X Inge

Geef een reactie