3 x mijn favoriete zomerse salades.

Zodra er een zomers weertje om de hoek komt kijken, gooi ik ’s avonds graag een bakkie vol met groentjes. Makkelijk, snel klaar en je kunt eindeloos variëren! Wat ik belangrijk vind aan een salade? Dat het vult! Ik merk als sportieveling vaak dat ik na een salade meteen weer honger heb… Om deze reden gooi ik een bakkie tot de nok toe vol en kies ik ook voor ingrediënten met koolhydraten. Je kunt er natuurlijk zelf voor kiezen om dat weg te laten ja of nee. Kun je wel een portie salade-inspiratie gebruiken? Kijk dan mee met deze blog want ik zette drie salades op een rijtje die ik regelmatig maak! 🙂

1. Kikkererwtensalade

Heb ik geen zin in om te koken maar wil ik toch graag een gezonde maaltijd op tafel hebben? Dan is deze salade voor mij vaak een goede oplossing! Wat er precies in het bakkie zit –> sla, hüttenkäse, een eetlepel pesto, avocado, snoeptomaatjes, kikkererwten, walnoten en eventueel gerookte kip of tonijn. Zoals je ziet is de salade gemakkelijk vegetarisch te maken als je dat zou willen. Oja, en alle credits gaan naar mijn boyfriend die dit recept bedacht heeft! 🙂

2. Salade niçoise met zoete aardappel.

Een salade nicoise maar dan net ff wat anders! Ik kies voor zoete aardappeltjes in plaats van ‘normale’ krieltjes en vervang olijven door zongedroogde tomaatjes. Een bakkie vol dus met de volgende ingrediënten: sla, sperzieboontjes, zoete aardappeltjes, tonijn (gemixt met hüttenkäse), paprika, een gekookt eitje en zongedroogde tomaatjes. Ik kies uiteindelijk ook nog voor een yoghurtdressing, peper en zout voor eroverheen. Eet smakelijk!

3. Caesar salad met hüttenkäse en gekruide kip.

Je hebt vast wel eens eerder gehoord van een caesar salade. Na alle creaties die ik uitgeprobeerd heb, blijft deze toch een van mijn favoriet. Ik vind dit receptje een typisch voorbeeld van ‘lekker eten hoeft niet moeilijk te zijn!’. Zie hier de ingrediënten van mijn variant van een caesar salade: (ijsberg)sla, aardappeltjes (uit de oven), snoeptomaatjes, komkommer, hüttenkäse, gekookt ei, gebakken kip (gekruid met kipkruiden) en mosterd-dille saus! YUM!

‘Wil je ook een hapje meneer de fotograaf?’

Een aantal voordelen van lekkere salades? Zoals ik al zei zijn salades ontzettende makkelijk om te maken en heb je binnen no-time zo’n bakkie op tafel staan. Daarnaast kun je eindeloos variëren. Vervang een ingrediënt door iets anders en voilà, voor je gevoel heb je meteen een andere maaltijd op tafel staan!

Wat is jouw favoriete salade? Laat het me weten in een reactie!

Inspiratie opdoen is altijd een goed plan. 🙂

Liefs,
Jip

There is 1 comment for this article

Geef een reactie