Mijn Rhodos tips!

Tien dagen lang relaxen, zwemmen, strandjes bezoeken, de omgeving bezichtigen, cocktails drinken en zonnen. Dat was onze planning voor Griekenland (Rhodos) 2018. We overnachtten in een appartementje in de stad Faliraki, dat ongeveer 15 kilometer ten zuiden van de stad Rhodos ligt. Al onze favoriete strandjes, eettentjes en andere ontdekkingen zal ik in deze blog delen! Maak je binnenkort een reisje naar dit Griekse eiland? Of vind je het gewoon leuk om te lezen over onze vakantie-ervaringen? Lees dan snel verder! 🙂

Appartementje in Faliraki: ‘Essential summer’

We zijn erg tevreden over ons kleinschalige appartementje in Faliraki dat vorig jaar (2017) geheel gerenoveerd is. Met een heerlijk zwembad, gezellig barretje, lekker eten en voor ons belangrijk: vriendelijk personeel! Het enige minpuntje was ons mini-balkonnetje (vinden we altijd een fijne chill-plek) maar je kunt natuurlijk niet alles hebben. Het zijn eenvoudige kamers met een strak interieur. Het ligt er natuurlijk maar net aan wat je gewend bent maar voor ons was de kamer prima. Oja, nog een pluspuntje: het uitgebreide ontbijtbuffet! #versfruit #griekseyoghurt #chocoladecroissants #gebakkeneitjes en nog veel meer. YUM!

Favoriete strandjes:

We hebben niet alleen maar aan het zwembad gezeten en cocktails gedronken. Ook bezochten we een aantal strandjes (voornamelijk aan de oostkust van het eiland). Zie hieronder onze favorieten:

1. Antony Quinn’s bay

Antony Quinn’s Bay vinden we uiteindelijk de allermooiste baai. Het water is kraakhelder (perfect om te snorkelen of te duiken) en het strandje is soms erg smal waardoor je overal kleine stukken hebt waar je kunt liggen. De baai is vernoemd naar de hoofdrolspeler uit de film ‘Guns of Navarone’ en ligt ongeveer 10 minuutjes rijden van Faliraki. Wij vonden het zeker de moeite waard om er een kijkje te nemen! Nog wel één dingetje: het is geen zandstrand maar er liggen kiezels, heb je zwemschoentjes? Dan zou ik die zeker meenemen.

2. Tsambika beach

In tegenstelling tot Antony Quinn Bay is Tsambika Beach een breed zandstrand. Ook hier is het water kraakhelder en de groene planten rondom de strandtentjes zorgen voor een tropische uitstraling. Je kunt er gezellig zitten voor een hapje en een drankje. Tsambiki Beach is ongeveer 20 minuutjes rijden vanaf Faliraki.

3. Lindos beach

Het derde en laatste strandje waar we ook erg blij van werden is  Lindos Beach (zuiden van Rhodos). Lindos vind ik een typisch Grieks stadje (lees: overal witte huisjes). Ook de moeite waard om te bezoeken! Want de witte huisjes zorgen voor een toffe uitstraling, er zijn leuke winkeltjes en genoeg restaurants waar je kunt zitten met zeezicht! Lindos is ongeveer 40 minuutjes rijden vanaf Faliraki.

Favoriete eettentjes:

1. ‘Pia takia’ (Rhodos stad)

Zonder enige twijfel, kunnen we zeggen dat we hier het allérlekkerste hebben gegeten. ‘Pia Takia’ is een restaurantje in het centrum van de stad Rhodos. We kwamen hier via de goede beoordelingen van Trip advisor en zijn het eens met alle lovende recensies. In tegenstelling tot de ‘massa-restaurants’ in de stad is dit restaurantje klein, gericht op verse producten en kleine hapjes (‘Pia takia’ staat voor ‘schoteltjes’, je eet iedere keer een klein gerechtje, net als tapas). We aten de lekkerste tzatziki, pitabroodjes met knoflook, een soort kaassalade, marrokaanse kip met couscous en nog veel meer. DIT WAS ÉCHT SMULLEN!

2. Lime (Faliraki)

‘Lime’ is ook een tentje wat op moet boksen tegen de ‘grotere’ restaurants die puur gericht zijn op toerisme. Net zoals bij ‘Pia Takia’ wordt je hier niet binnen 1 seconde door een (meestal irritant) mannetje naar binnengelokt. Geloof me, dat kom je niet vaak tegen… Het restaurant heeft wekelijks nieuwe specialiteiten, het personeel is erg vriendelijk en je proeft dat er gebruik wordt gemaakt van verse en lokale producten. Hierdoor smaakt het eten steeds (ja we zijn er vaker gaan zitten) nét een stukje lekkerder in vergelijking met onze andere restaurant-ervaringen. Oja, en we kregen gratis toetjes. Daar maak je de mens natuurlijk altijd blij mee. Naar onze mening is een bezoekje brengen aan ‘Lime’ in Faliraki, ook echt de moeite waard! 🙂

3. Dimitria (Faliraki)

Tot slot vinden we het restaurant ‘Dimitra’ in Faliraki een aanrader. Dit is wel een iets groter restaurant gericht op toerisme maar de Griekse specialiteiten en het uitzicht op zee maken het dat we blij werden van dit restaurant!

4. Pizza afhalen en op het strand opeten

Nog een tip: haal pizza af en leg een kleedje op het strand! Goedkoop, gezellig, lekker en gegarandeerd zeezicht! 😉

Favoriete Griekse gerechten:

1. Moussaka

Moussaki, omnomnom! Dit is een traditionele Griekse ovenschotel op basis van aubergine. Andere ingrediënten zijn onder andere ui, gehakt, deeg, kaas en aardappelschijfjes… Ben je in Griekenland? Dan moet je dit echt een keertje proeven!

2. Pitaroudia’s

Pitaroudia is een Griekse variant van ‘falafel’ en vond ik een erg lekker voorgerechtje!

3. Meze

‘Spanje heeft zijn tapas, Italië zijn antipasti en Griekenland haar mezze!’ Kleine hapjes zijn altijd leuk om te proeven, en vaak ook nog erg lekker! 😉

Andere tips:

1. Huur een auto!

We huurden een auto (via Sunweb) en hebben daarmee een deel van het eiland verkend! Een auto duren op dit eiland is niet heel duur en bovendien een gemakkelijke vervoersmogelijkheid (lees: het openbaar vervoer is niet stipt). Aanrader dus!

2. Maak een boottocht!

De stranden die ik hierboven benoemde kun je ook allemaal met een boot bezoeken. Ook wij hebben met een boot de baaitjes in de oostkust van het eiland kunnen verkennen door steeds vanaf de boot het heldere water in te duiken. Let wel op wat voor een boot je boekt! We hadden er niet nauwkeurig naar gekeken en vonden onze boot achteraf veel te massaal. Ik werd kriebelig van die 200 personen op een boot en ben meer fan van iets kleiners. Bedenk dus goed wat jij leuk vindt en ga daar gericht naar op zoek.

Dat was het dan. Een mooie zonnige week waarin we veel herinneringen hebben kunnen maken!

Heb je nog een specifieke vraag over dit reisje naar Faliraki (Rhodos; Griekenland), dan mag je me natuurlijk altijd een mailtje sturen! 🙂 (jipsanders.com@outlook.com).

Liefs,
Jip

There are 3 comments for this article
  1. Pingback: Tips voor hardlopen op een zonvakantie. – Jipsanders.com
  2. Pingback: Hoogtepunten 2018 in plaatjes. – Jipsanders.com
  3. Pingback: 24 x mijn mooiste momenten van mijn 24e levensjaar. – Jipsanders.com

Geef een reactie