Recept: ontbijtwafels met rood fruit.

Zondagsontbijtje #23 is een receptje waar ik héél vrolijk van word! In deze blog deel ik graag hoe je deze ‘fluffy wafels’ maakt gemaakt van onder andere speltmeel, honing, kokosrasp en rood fruit! Kijk je mee?

Ingrediënten

Voor 2 wafels:
– 30 gram speltmeel
– 1 ei, 1 eiwit
– 25 ml water
– een eetlepel honing ( ±15 gram)
– een snufje bakpoeder
– Om in te bakken: olijfolie
– Toppings: honing, frambozen, blauwe bessen, kokosrasp en/of poedersuiker.

Hoe maak je het?

Om wafels te maken is een wafelijzer natuurlijk essentieel. Heb je die niet in huis? Maar ben je toch benieuwd naar dit recept? Dan kun je van de ingrediënten ook pannenkoekjes maken! Een net iets andere vorm, maar het zal ongeveer hetzelfde smaken. 🙂

Allereerst zet je het wafelijzer aan en laat je het warm worden. Je vet het wafelijzer vervolgens in met olie of (bak)boter… wat jij zelf lekker vindt. Terwijl het ijzer warm wordt, kun je het beslag gaan maken. Pak een kom en mix de volgende ingrediënten: 30 gram speltmeel, 1 ei, 1 eiwit, 25 ml water, een eetlepel honing en een snufje bakpoeder. Wanneer het wafelijzer heet is, giet je het beslag erin. Je doet het wafelijzer dicht en wacht tot de wafels bruin zijn (bij mij gaat dit altijd megasnel). Wanneer de wafels klaar zijn leg je ze op een bordje en kun je aan de slag met de toppings! Dit kan natuurlijk van alles zijn! Ik koos bij dit receptje voor de volgende toppings: nog een vleugje honing, frambozen, blauwe besjes, wat kokosrasp en een laagje poedersuiker! YUM! Eet smakelijk.

Voedingswaarden:

Voor 2 wafels; (zonder de olie/boter en toppings):
Kcal = ± 292
Koolhydraten = ± 30 gram
Eiwitten = ± 18  gram
Vetten = ± 10 gram

Fijne zondag!

Liefs,
Jip

There are 2 comments for this article
  1. Pingback: Friday favourites #93 – Jipsanders.com
  2. Pingback: Ontbijtwafels met banaan en pindakaas – Jipsanders.com

Geef een reactie