Ik ga een obstakelrun rennen!

Er staat weer een nieuwe sportwedstrijd op mijn planning! Dit keer geen voetbal- of hardloopwedstrijd (zoals ik gewend ben) maar iets heel anders… Iets wat ik nog nooit gedaan heb. Op zondag 2 september zal ik meedoen aan een obstakel run. De Fisherman’s Friends StrongmanRun in Hellendoorn om precies te zijn! Wat dit precies inhoudt en waarom ik hieraan meedoe, lees je in deze blog! 

‘Wat is een obstakel run nou precies?’

Een obstakel run is (als ik me goed heb ingelezen) deels vergelijkbaar met een ‘normale’ hardloopwedstrijd. Je legt binnen een zo’n snel mogelijke tijd een bepaald parcours af. Maar in dit geval is het parcours iets gewaagder en avontuurlijker. Je moet gedurende de run namelijk verschillende obstakels passeren. Denk hierbij aan een modderbad waar je doorheen moet ploeteren, touwen waar je in omhoog moet klimmen en steile wanden waar je overheen moet klauteren. Een echte uitdaging als je het mij vraagt!

‘Door de modder ploeteren, waarom zou je dat doen voor je lol?’

Maar, Jip. Waarom zou dit doen voor je lol? Het is fysiek mega zwaar, je wordt helemaal nat en de modder zal tot in je oren zitten. Niet echt iets wat je wil op je zondagmiddag zou je denken. Maar een wedstrijd als dit zorgt bij mij juist voor de motivatie om te blijven sporten. Door uitdagingen, zoals dit op te zoeken, doelen te blijven stellen en uit mijn comfortzone te durven stappen… Ook al vind ik een (sport)wedstrijd vrijwel altijd onvoorspelbaar en dus spannend. Dit is (voor mij) nog een stapje verder, het is iets waar ik nog totaal geen ervaring mee heb. Ja oké, misschien dat ik ooit als mini-Jip in een modderpoel heb liggen badderen, maar daar is het dan ook bij gebleven…

Om deze redenen zal ik dus zondag 2 september in Hellendoorn aan de start staan van de StrongmanRun van Fisherman’s Friends. Om voor mijn lol in de modder te gaan ploeteren. Dit doe ik (gelukkig!) niet in mijn uppie maar samen met een aantal andere bloggers. Om mezelf uit te blijven dagen, een zo snel mogelijke tijd neer te zetten en al mijn energie kwijt te kunnen! Komende periode zal ik mijn hardlooprondjes af en toe afwisselen met andere trainingen die mij zullen moeten gaan helpen gemakkelijker de obstakels te passeren. Ook zal ik jullie natuurlijk up to date houden over deze voorbereidingen. We zullen zien of ik over een aantal weken als een hinde over obstakels kan springen en als een baviaan aan alle touwen kan klauteren… 😉

‘Psssst!’

Psssst! Als je ook mee wilt doen aan de Strongmanrun op zondag 2 september in Hellendoorn. Dan kun je hier meer informatie vinden over dingen als afstanden, tijden en tickets. Heb je nog een specifieke vraag aan mij? Dan mag je mij natuurlijk altijd een berichtje sturen! (jipsanders.com@outlook.com).

Heb je je ook ingeschreven? Misschien tot dan! 🙂

Liefs,
Jip

There is 1 comment for this article
  1. Pingback: Mijn geplande (hardloop)wedstrijden in 2018! – Jipsanders.com

Geef een reactie