6x mijn tips voor hardlopen tijdens een zonvakantie.

Een klein of groot rondje… Ik krijg energie van hardlopen! Even de beentjes laten werken om vervolgens languit te kunnen liggen aan het zwembad of strand en te genieten van al dat lekkere eten. Ga je binnenkort op vakantie en wil je daar eigenlijk ook een paar rondjes gaan maken? Dan is deze blog misschien wel interessant voor jou! Ik geef je tips over hardlopen tijdens een zonvakantie gebaseerd op eigen ervaringen in het zonnige Rhodos afgelopen maand… (Psst! Dit reisverslag lees je hier). Genoeg gepraat, let’s go!

1. Ren in de ochtend, dan is het nog niet zo kneiterwarm!
En ja, al lukt het je om om 8 uur in de ochtend te rennen, waarschijnlijk zul je dan alsnog wegzweten. Accepteer dit en maak er het beste van! 🙂 Het is in ieder geval beter dan rennen in de middag want geloof me, dat is zwaar!

2. Drink genoeg water!
Vocht is nodig bij zowel de opname als het transport van voedingsstoffen als bij het regelen van de lichaamstemperatuur (Bron: Voedingscentrum.nl). Drink zowel vóór als ná het rennen (en als kan tijdens) zodat je goed gehydrateerd blijft!

3. Ren niet te ver weg van je verblijf!
Je kunt kiezen voor twee mogelijkheden. Optie 1: begin een stuk met rennen, keer om als je op de helft bent en ren dezelfde route terug. Optie 2: blijf kleine rondjes rennen om je verblijf heen. Bij optie 1 heb je de minste kans om te verdwalen (want dezelfde route) maar ik vind het leuker om nieuwe weggetjes en plekjes te ontdekken en neem daarom het risico om voor optie 2 te kiezen! Het was soms spannend, maar ik heb altijd de weg teruggevonden door niet té ver weg van het verblijf te gaan #applausjevoormijnrichtingsgevoel :)!

4. Denk thuis al na over de meest geschikte hardloopkleding!
Ik ren op vakantie als het heel warm is in sport-bh. Omdat ik dat het fijnste vind (en omdat ik daar tijdens een rondje waarschijnlijk toch niet heel veel mensen tegenkom). Voel je je niet prettig in alleen een sport-bh? Kies dan voor een luchtig hemdje, zodat een zeldzaam vleugje wind onder je zwetende oksels door kan waaien (is een van de weinige, maar daardoor ó zo fijne verfrissingen kan ik je vertellen).

5. Probeer zoveel mogelijk hetzelfde te eten als dat je normaal doet!
In het buitenland heb je meestal ander eten dan dat je gewend bent. Misschien kan jouw maag daar goed tegen maar die van mij wordt daar nooit zo vrolijk van #snelbuikpijn. Om deze reden eet ik voor het rennen vaak een banaantje. Dat heb je vrijwel overal, is mijn maag gewend en zorgt voor een goede portie energie voor een rondje rennen!

6. Insmeren!
Dit lijkt zo vanzelfsprekend maar wordt zo vaak vergeten. Ook al ren je maar een klein blokje om, je huid wordt voor langere tijd blootgesteld aan de zon en ja, in warme landen kan die zon in de ochtend ook al heel scherp zijn. Voorkom dat je levend verbrandt en smeer je gewoon altijd goed in!!!

Alvast veel plezier op vakantie! Hopelijk kun je ook daar genieten van de hardlooprondjes (en al de lekkere nietsdoen momenten en lekkernijen). 😉

Heb jij zelf nog een goede tip die ik kan toevoegen aan dit lijstje? Laat het me dan weten in een reactie of stuur me een mailtje (jipsanders.com@outlook.com). 🙂

Liefs,
Jip

There is 1 comment for this article
  1. Myrthe 26 juli 2018 11:28

    Bedankt voor de tips! Ik ga binnenkort op vakantie en was ook van plan om te gaan hardlopen, dus aan deze tips heb ik zeker wat 😉

Geef een reactie