Mijn zoektocht naar een nieuwe Iphone…

Geen opslagcapaciteit, een camera die foto’s maakt waarbij je de pixels bijna kunt tellen en een snelheid vergelijkbaar met een kind dat niet mee naar huis wil… Ik heb het over mijn Iphone 5 die ik ongeveer drie jaar geleden heb aangeschaft. Lieve iPhone 5, ik heb je de afgelopen jaren met veel plezier gebruikt maar je wordt nu gewoon een beetje te oud…

Ik heb een tijd geleden tegen mezelf gezegd dat ik ‘een nieuwe Iphone mag kopen als deze ook maar iets van schade krijgt’. Het probleem: mijn Iphone is niet kapot te krijgen! Toen ik vorige week mijn Iphone wel van héél hoog op de stoep liet vallen, kreeg ik in plaats van een hartaanval (wat je meestal krijgt als je een telefoon laat vallen) een gevoel van ‘Yesss! Eindelijk.’ Maar nee hoor, weer geen schrammetje. Toch was het moment daar: IK WIL EEN NIEUWE!

‘Ik kwam uit bij de volgende opties…:’

Ik werk met een Macbook en ben gewend aan een iPhone. Om praktische redenen wordt het voor mij dus sowieso een telefoon van Apple. Als eerste logische stap ben ik gaan Googlen naar de soorten Iphones die er zijn. In verband met toekomstige ontwikkelingen wil ik wel een relatief nieuw model. Ik kwam uit bij de volgende opties: Iphone 7, Iphone 8, Iphone 8plus of Iphone X (ook wel de Iphone 10 genoemd).

Zie hieronder een overzichtje van mijn gevonden voor- en nadelen:

– Iphone 7 of Iphone 8

Voordelen: niet kneiterduur, algemene functies van de telefoon zijn prima, zelfde design als dat ik gewend ben (Iphone 5).
Nadelen: een minder goede camera t.o.v. de Iphone 8plus en X.

– Iphone 8plus

Voordelen: een verbeterde camera t.o.v. de vorige modellen van Iphones, zelfde design als dat ik gewend ben (Iphone 5).
Nadelen: kneiterduur, het toestel is mega groot.

-Iphone X

Voordelen: een verbeterde camera t.o.v. de vorige modellen van Iphones, het toestel is kleiner dan de Iphone 8plus, super helder scherm door verbeterde schermtechniek (OLED).
Nadelen: nog duurder dan kneiterduur, ander design dan voorgaande iPhones.

Dit is een kort overzicht van mijn overwegingen. Als jij op zoek wilt naar een nieuwe Iphone dan raad ik het je aan om voor jezelf op een rijtje te zetten wat jij belangrijk vindt aan een telefoon. Voor enkel privéfoto’s is de camera van de Iphone 7 of 8 hartstikke prima, maar voor mijn blog zijn de extra functies van de camera van een Iphone 8plus of X interessant…

Vandaar ook dat mijn twijfel uit ging naar de Iphone 8plus of X. Omdat ik een Iphone X toch wel heel duur vond, ging ik naar de winkel met het idee om een Iphone 8plus te kopen. Maar toen ik de Iphone 8plus eenmaal in mijn handen had, merkte ik meteen: deze is veeeel te groot voor mijn mini-handjes!

Behalve de camera vind ik het ook belangrijk dat de telefoon handig in gebruik is. Dat is deze (voor mij!) dus niet. Al met al, kwam ik tot de conclusie dat voor mij een Iphone X het meest handig is. Eerst moest ik er niet aan denken om zoveel geld aan een telefoon uit te geven maar daarna kwam ik tot het besef dat ik dit ding wel dagelijks gebruik. Ik doe er alles mee dus dan mag het ook wel wat kosten… *slik*.

‘En jeetje wat ben ik er blij mee!’

Nadat ik bijna met ogen dicht gepind heb *nogmaals slik* was ‘ie van mij! En jeetje wat ben ik er blij mee! Ik zit nu nog in de fase dat ik alleen maar wil spelen. Je herkent het vast wel, haha. Ik was een beetje sceptisch over het nieuwe design (het feit dat deze telefoon geen home-button meer heeft). Maar eerlijk gezegd was ik daar na tien minuten al aan gewend.

Twijfel je nog voor welke nieuwe Iphone jij wilt gaan? Zoals ik al eerder benoemde raad ik het je aan een lijstje te maken met wat jij belangrijk vindt aan een telefoon. Ik ben met mijn lijstje naar de ‘Amac Apple Premium Reseller’ in Eindhoven (Demer) gegaan en ben daar super geholpen door Sander (medewerker). Ik vind het personeel daar erg vriendelijk, er is voldoende ruimte om al je vragen te stellen (en lang te twijfelen, sorry Sander) en heb eerlijk advies gekregen. Dus ga naar de winkel en laat je daar informeren door de experts. Heb je nog een specifieke vraag aan mij ? Dan mag je mij natuurlijk altijd een berichtje sturen! (Via Instagram > DM @jipsanders; Via de mail  > jipsanders.com@outlook.com).

Liefs,
Jip

 

 

There is 1 comment for this article
  1. Pingback: Friday favourites #94 – Jipsanders.com

Geef een reactie