Eetdagboekje juli 2018

Ik vind het weer tijd voor een eetdagboekje! Zo nu en dan vind ik het leuk om te laten zien wat ik zo allemaal in mijn mond stop. Ik ben fan van zowel ‘gezond’ als wat minder ‘gezond’ eten en probeer door middel van een ‘eetdagboekje’ te laten zien hoe ik daartussen balanceer. Afgelopen week sportte ik veel en ik at ik over het algemeen ‘gezond’ totdat het weekend naderde. Een vriendinnetje van mij kwam thuis na vijf maanden rondreizen in Zuid-Amerika. Dit vierden we met een goede borrel en heerlijke hapjes! #BALANSISTHEKEY 

Dag 1: Woensdag

Ontbijt 1: twee (volkoren) boterhammen met appelstroop!

Deze dag startte ik met een hardloopronde. Een intervaltraining van 10 kilometer om precies te zijn. Maar voordat ik daaraan begon at ik ongeveer een half uur voor tijd twee boterhammen met appelstroop.

Ontbijt 2: kwark met blauwe bessen en een rijstwafel met kipfilet.

Pfoe de intervaltraining was heftig. Hierna had ik natuurlijk honger! Ik at een relatief ‘kleine’ lunch en sprong erna onder de douche.

Lunch: boterhammen met kip/pindakaas en ei.

Ik sprong onder de douche om me op te frissen voordat ik begon aan mijn ‘grotere lunch’. Ik heb na het rennen vaak het gevoel dat mijn maag een zwart gat is. Ik kan blijven eten zonder een verzadigd gevoel te krijgen… Mijn lichaam heeft zoveel voedingstoffen nodig denk ik dan maar. Om deze reden at ik een tweede lunch met twee goed belegde boterhammen en een rijstwafeltje.

Snack: beschuit met pure hagelslag en een appeltje.

Rond een uurtje of vier kreeg ik een beetje trek. Ik at een appeltje en een beschuitje met pure hagelslag. YUM!

Avondeten: een frisse en zomerse salade met geitenkaas.

Wanneer het warm is, eet ik graag een frisse salade. Ik koos deze dag voor een variant met geitenkaas, mijn favoriete salade op dit moment. Het receptje vind je hier.

Toetje: cola zero + vifit + LU crackers.

In de avond had ik een Netflix avondje met le boyfriend. In plaats van te kiezen voor ongezonde snacks kozen we voor een wat ‘gezondere’ optie. Namelijk: ieder een blikje cola zero vanille en een yogurtje van Vifit. Oja, ik dook nog wel de kast in voor een pakje LU crackers. Omnomonom…

Dag 2: Donderdag

Ontbijt: havermout met banaan en pindakaas!

Ik start mijn dag vaak met bovenstaand havermoutje. Hoe ik dit precies maak, lees je in deze blog. Na dit havermout ontbijt fietste ik richting de sportschool voor een goede krachttraining!

Lunch: kwark met appel en protein shot en twee boterhammen.

Na de krachttraining heb ik (natuurlijk) weer honger. Ik eet twee boterhammen met roomkaas, twee gekookte eitjes + komkommer en een bakje kwark met eiwitpoeder met een shot van Personal Protein. Ik heb dit eiwitpoeder sinds kort ontdekt en ik ben fan! Waarom? De eiwitpoeder is naturel smaak maar door middel van een shotje kun je een smaakje hieraan toevoegen. Op deze manier kun je iedere keer wisselen van smaakje. Denk aan ‘caramel’, ‘chocolade’ of ‘banaan’. Mijn favorieten smaken: ‘vanille’ en ‘cookies’!

Omdat ik er zo fan van ben heb ik voor jullie een win-actie geregeld. Hoe je een pot eiwitpoeder en drie verschillende shotjes kunt winnen, lees je in deze blog! 🙂

Snack: twee rijstwafels met kipfilet en komkommer.

Nog even een snackje voor het avondeten…

Avondeten: Mexicaanse zoete aardappelsalade!

Wederom was het warm en wederom had ik zin in een frisse salade. Ik hou van variëren en koos daarom voor een andere variant. Het werd uiteindelijk een Mexicaanse zoete aardappelsalade. Ik gooide een grote bak vol met de volgende ingrediënten: ijsbergsla, maïs, paprika, avocado, komkommer en zoete aardappelstukjes uit de oven. Ik deed er een kant-en-klaar yoghurtsausje overheen et voilà, we konden aanvallen!

Toetje: kwark met een ‘shotje’.

Voor het slapengaan at ik nog een schaaltje kwark. Ik deed er geen eiwitpoeder bij maar wel een shotje ‘cookies’ van Personal Protein voor de lekker. 😛

Dag 3: Vrijdag

Ontbijt: een boterham met appelstroop.

Deze vrijdagochtend ging ik voor een rustig herstelrondje van 4 tot 5 kilometers. Omdat ik een klein rondje ging rennen, koos ik voor één boterham met appelstroop (bij langere rondjes kies ik meestal voor twee boterhammen).

Ontbijt 2: kwark met een appeltje.

Na het rennen at ik een bakje kwark met eiwitpoeder (+shotje) en een appeltje. Ja, mevrouw was jaloers… 🙂

Lunch: wafels met banaan en pindakaas.

Voor de combinatie pindakaas en banaan kun je mij ’s nachts wakker maken. Ik maakte er een wafel variant van en ik kan je vertellen: dit was lekker!!! (Het recept komt eind deze week op mijn blog).

Lunch 2: salade met restjes uit de koelkast.

Deze avond had ik een borrel inclusief veel hapjes gepland staan. Ik kreeg trek en koos nog voor een lichte maaltijd met veel groentjes zodat ik later deze dag: 1. genoeg ruimte over had voor die geplande hapjes. En 2. in ieder geval mijn vitamientjes binnen had.

Avondeten: het weekend ‘inborrelen’!

WEEKEND! Om te vieren dat mijn lieve vriendinnetje terug is na vijf maanden backpacken in Zuid-Amerika, aten we heel veel lekkers. Van een zelfgemaakte courgettesoepje en koude Coronas tot goed gevulde wraps, M&M’s, chocoladepizza, monchoutaart, chipjes en nootjes… Ik heb me helemaal volgegeten en nog belangrijker: keihard genoten!

THE END.
Hopelijk kun je wat inspiratie halen uit dit eetdagboekje waarin ik zowel ‘gezonde’ als ‘minder gezonde’ maaltijden eet. Want ‘balance, is the key’ als je het mij vraagt! 😉 Heb je nog een specifieke vraag aan mij? Dan mag je mij altijd een (privé)berichtje via Instagram (@jipsanders) sturen of mij een mailtje sturen (jipsanders.com@outlook.com).

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie