Leesvoer juli 2018

Ik heb het altijd al heerlijk gevonden om weg te dwalen in een goed boek. En ja, ik weet dat tijd geen excuus is maar ik merk dat ik er vaak niet aan toe kom om een boek te lezen. Behalve in de zomerperiode… Ga ik een weekje op een relax vakantie? Dan lees ik zo drie dikke boeken weg. Dat heb ik afgelopen vakantie dus ook weer gedaan. In deze blog geef je ik graag mijn boekentips! Ben je op zoek naar een goed leesboek? Lees dan snel verder!

‘Ik tel tot tien’ – Linda Green

Flaptekst:
” De nachtmerrie van elke ouder: je kind kwijtraken terwijl je even niet oplet.
Een, twee, drie… Lisa Dale doet haar ogen dicht en telt, klaar voor een spelletje verstoppertje in de drukke speeltuin. Als ze haar ogen weer opendoet, is haar vierjarige dochter Ella weg. Verdwenen zonder een spoor achter te laten. De -politie, de media en Lisa’s familie – niemand heeft een idee wie de dader kan zijn. Maar wat als de dader geen vreemdeling is? Wat als degene die het gedaan heeft denkt een goede daad te verrichten? En wat als Lisa’s kleine meisje voor altijd is verdwenen? In een paar seconden kun je alles kwijtraken…”

Mijn mening over het boek:
Een van mijn favoriete genre (voor boeken) is een thriller en dan het liefste iets met ‘misdaad’ en/of ‘verdwijningen’. Daaronder valt dit boek. En het feit dat ik zelf met kinderen werk maakte mijn interesse voor dit boek nog groter. Ik ga eerlijk zijn: ik was in het begin van het boek teleurgesteld. Ik was enorm benieuwd naar hoe het kind verdwenen was en wilde zo graag de zoektocht naar het kind meebeleven. Maar toen PATS BOEM. Werd dit direct door de schrijver verklapt. Ik baalde er flink van en zei nog hardop tegen mijn vriend ‘nu heb ik eigenlijk helemaal geen zin meer om dit boek te lezen…’. Toch zette ik door en liet ik me meenemen in het verhaal. Het bleek vooral een psychologische thriller te zijn. Je wordt als lezer uitgebreid meegenomen in de gedachten van de dader en ook nu ga ik weer eerlijk zijn: ik was aangenaam verrast! Het verhaal had halverwege nog een onverwachte positieve wending. Iets wat ik totaal niet aan zag komen. Ik bleef van het begin tot het eind geboeid en heb het boek eigenlijk in één zucht uitgelezen! Conclusie: zeker een aanrader!!

Cijfer: 8.5/10 !

‘Running like a girl’ – Alexandra Heminsley

Flaptekst:
“Gedesillusioneerd door het krachthonk en het geyoga beu besloot Alexandra Heminsley te gaan hardlopen. Ze koesterde hoge verwachtingen: de billen van een atlete, de taille van een supermodel en de snelheid van een gazelle. De eerste poging verliep niet bepaald goed. Zes jaar later heeft ze op twee continenten vijf marathons gelopen. Haar vader zei het al: je loopt evenzeer met je hoofd als met je benen. En daarom is dit een boek over hardlopen dat niet alleen maar over hardlopen gaat.

Voor iedereen die (na iets te vaak wijn en chips op de late avond) denkt dat-ie… misschien… wel wil gaan hardlopen (like a girl)”.

Mijn mening over het boek:

Het verhaal leest lekker weg en wat ik het allerleukste aan het boek vind: het heeft mij meer laten genieten van het hardlopen dan voorheen. Hoewel ik eerst eigenlijk altijd tegen duurlopen (hardlooprondjes >10 km) opzag, keek ik nu juist uit naar deze rondes. Alexandra Heminsley heeft mij laten inzien dat je door middel van hardlopen de wijde wereld kunt ontdekken. Het is niet ‘even’ een ronde rennen maar op avontuur naar andere bestemmingen. Ze heeft me met haar humor en persoonlijke ervaringen laten inzien dat je heel wat kunt bereiken als je maar in jezelf gelooft. Ga op pad, ga het doen en laat je niet tegenhouden door mensen die niet in je geloven. Het verhaal omschrijft op een grappige manier wat je doormaakt tijdens een hardlooprondje. Ben je een hardloper? Dan raad ik je het boek zeker aan! Ben je er over na aan het denken om te beginnen met hardlopen? Dan is dit boek misschien ook wel iets voor jou!

Mijn eindcijfer: 7.5/10

‘Moordweekend’ – James Patterson

Flaptekst:
“Enkele minuten nadat Abbie en haar beste vriendinnen uit een privéhelikopter zijn gestapt, betreden ze het meest luxueuze hotel dat ze ooit hebben gezien; hun presidentiële suite kijkt uit over Monte Carlo. De vriendinnen geven zich over aan zon, sashimi en champagne en leiden dagenlang een leven vol glitter en glamour, dat wordt bekroond met de nacht van hun leven. Maar de ochtend daarop brengt meer dan alleen een fikse kater: de vriendinnen worden gearresteerd op verdenking van moord en belanden in een Franse gevangenis. Hun droomvakantie verandert in een nachtmerrie, waarin ze niet alleen voor hun vrijheid maar ook voor hun leven moeten vechten. Moordweekend dompelt je onder in een wereld vol rijkdom en neemt je mee op een joyride vol overdaad, vriendschap en verraad zoals alleen James Patterson die kan beschrijven.”

Mijn mening over het boek:
Het verhaal zit erg goed in elkaar. Je leeft mee met de spanning en onmacht van de personages en het verhaal leest lekker weg. Het enige minpuntje voor mij was dat ik halverwege het verhaal even een leespauze moest inlassen. Ik had een week geen tijd kunnen vrijmaken om verder te lezen (iets met drukte op werk en te veel andere afspraken) waardoor ik erna echt weer even in het verhaal moest komen. Hoe zat het nou allemaal ook al weer?! Desalniettemin vind ik dit boek zeker een aanrader als je van spannende verhalen houdt.

Mijn eindcijfer: 7/10

Dat waren ze alweer.
Welk boek moet ik volgens jou nou écht lezen? Ik graag jouw tip in een reactie!! 🙂

Liefs,
Jip

There is 1 comment for this article
  1. Inge 4 augustus 2018 15:09

    Klinken allemaal erg leuk! Ik heb vorige week Lama for life gelezen van Tijl Beckand en dat vond ik echt een aanrader. Ook kan ik je de site goodreads aanraden. Je kan volgen wat andere mensen lezen en zo nieuwe boeken ontdekken.

Geef een reactie