Recept: ontbijtwafels met banaan en pindakaas.

Een tijdje geleden maakte ik ontbijtwafels met rood fruit en dat receptje vond ik een mega succes!! Als liefhebber van de combinatie pindakaas en banaan moest ik onderstaande variant wel uitproberen. Zonder twijfel is dit wederom een ontbijtje in de categorie ‘ga ik vaker maken’. Ben je benieuwd naar het recept? Kijk dan snel verder! 🙂

Ingrediënten

Voor 2 wafels:
– 30 gram speltmeel
– 1 ei, 1 eiwit
– 25 ml water
– een snufje bakpoeder
– Om in te bakken: olijfolie
– Toppings: pindakaas en banaan!

Hoe maak je het?

Om wafels te maken is een wafelijzer natuurlijk essentieel. Heb je die niet in huis? Maar ben je toch benieuwd naar dit recept? Dan kun je van de ingrediënten ook pannenkoekjes maken! Een net iets andere vorm, maar het zal ongeveer hetzelfde smaken. ?

Allereerst zet je het wafelijzer aan en laat je het warm worden. Je vet het wafelijzer vervolgens in met olie of (bak)boter… wat jij zelf lekker vindt. Terwijl het ijzer warm wordt, kun je het beslag gaan maken. Pak een kom en mix de volgende ingrediënten: 30 gram speltmeel, 1 ei, 1 eiwit, 25 ml water en een snufje bakpoeder. Wanneer het wafelijzer heet is, giet je het beslag erin. Je doet het wafelijzer dicht en wacht tot de wafels bruin zijn (bij mij gaat dit altijd megasnel). Wanneer de wafels klaar zijn leg je ze op een bordje en kun je aan de slag met de toppings! Snijd een banaan in plakjes en leg deze op de wafels. Laat vervolgens een bakje met pindakaas in de magnetron smelten. Waarom? Omdat je de pindakaas dan gemakkelijk over de wafels kunt gieten. YUM! Eet smakelijk!

Voedingswaarden:

Voor 2 wafels; (zonder de olie/boter en toppings):
Kcal = ± 250
Koolhydraten = ± 20 gram
Eiwitten = ± 18  gram
Vetten = ± 10 gram

(Let op! De voedingswaarden zijn zonder toppings omdat ik de hoeveelheden hiervan op gevoel heb toegevoegd).

Fijne zondag!

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie