Friday favourites #96: naar Napels!

Zoals je misschien voorbij hebt zien komen, was ik afgelopen dagen met drie lieve vriendinnetjes in Napels voor een citytrip! In friday favourites blog #96 deel ik al mijn favoriete momenten van deze stad. Ben je benieuwd naar onze mening over Napels? Of wil je gewoon meekijken naar wat we allemaal uitgespookt hebben? Kijk en lees dan snel verder! 🙂

Onze koffers zijn gepakt. Here we go!

Favo activiteit in Napels: free walking tour door de historische stad.

We begonnen onze trip met een free-walking tour door het historische centrum van Napels.  Zo’n tour is dus in principe ‘free’ maar aan het einde heb je de mogelijkheid om de gids wat fooi te geven. Onze gids was een échte Napolitaanse local die ons met haar enthousiasme over de stad vertelde over onder andere het belang van geluk en familie voor de Italianen, over de 500 kerken(!!!) in de historische stad, over het ontstaan van de pizza Margeritha en over hun bewondering voor de voetballer Maradona. Op een laagdrempelige manier kregen we kennis over de stad én ontdekten we enorm veel mooie plekjes! Een free-walking tour is naar onze mening een aanrader!

Favo uitzicht: Vanaf St. Elmo!

Maar toen ik in het museum het verhaal achter Pompeï te horen kreeg en vervolgens de versteende mensen had gezien, begon ik me te interesseren in de stad. Je gaat je een voorstelling maken van hoe er vroeger in de stad geleefd werd en hoe er abrupt een einde aan werd gemaakt door de vulkaanuitbarsting.

De smalle straatjes plus de pleintjes, halve tempels, verwoestte theaters én HET VERHAAL maakte het uiteindelijk dat we het uitstapje zeker de moeite waard vonden! Onze tips voor als je in het seizoen naar Pompeï gaat: koop vooraf kaartjes online!! (Scheelt je minstens een uur in de rij staan), neem zonnebrand en een petje mee.

Favo ontbijt ronde: croissantjes met Nutella natuurlijk!

Dit lijkt me duidelijk… #chocoladeverslaving

Favo beach: Ischia!

Na ongeveer 50 minuten varen, arriveerden we op Ischia, een Italiaans eiland gelegen in de baai van Napels. Hier konden we even ontsnappen aan de drukte van de stad en genieten op een rustig afgelegen strandje met een koud drankje in onze ene hand en een Italiaanse ijsco in onze andere hand. #wijwarentevreden.

Favo food: bruschetta brood, (gefrituurde) pizza & heel veel ijsjes!

Het eten, ja dat maakte de week nog extra fijner. Onze gids vertelde tijdens de free-walking tour over een echte Napolitaanse specialiteit: de gefrituurde pizza. Dat moesten we natuurlijk proeven! Conclusie: het was leuk om het een keer geproefd te hebben met het smaakt naar een oliebol gevuld met pizza ingrediënten, vet met vet met vet dus. Leuk voor een keertje maar daar blijft het bij als je het ons vraagt. De overige pizza’s, ijsjes en bruschetta’s… Ja, die waren wel voor herhaling vatbaar! 😉

Al met al heb ik een enorme toffe week gehad! We hebben voor een citytrip naar Napels gekozen omdat we (behalve omdat we pizza-fans zijn) ook eens wat anders wilden zien dan populaire Italiaanse steden als Rome en Florence.

“Napels vonden we in verschillende opzichten niet de mooiste stad”.

Napels vonden we in verschillende opzichten niet de mooiste stad. Behalve de gezellige pleintjes en straatjes is er ook veel armoede zichtbaar. Zo ligt er op straat soms bergen met vuilnis en zijn ook veel zwervers te zien die er de gehele dag ronddwalen. We vonden het uiteindelijk een ervaring om ook deze kant van Italië eens te zien. Eline, Dionne & Annie, ik wil jullie bedanken voor alle momenten van afgelopen week! Ik heb gelachen (genoeg) gegeten en heel belangrijk: nieuwe herinneringen met jullie gemaakt! GRAZIE! 🙂

Heb je nu nog een specifieke vraag over ons tripje? Dan mag je mij natuurlijk altijd een berichtje sturen. Vind ik alleen maar leuk! (Instagram: @jipsanders / mail: jipsanders.com@outlook.com of laat een reactie achter onder deze blog).

Liefs,
Jip

There are 3 comments for this article
  1. Claudia 11 augustus 2018 16:13

    Heel erg leuk om te lezen hoe jij Napels hebt ervaren! Ik ben er 1 jaar geleden geweest, meer omgeving Napels. Wij zijn 1 dagje naar Napels geweest en we vonden het een vieze en chaotische stad. De omgeving is zoveel malen mooier. Alleen het uitzicht over Napels is wel echt prachtig.

  2. Pingback: Hoogtepunten 2018 in plaatjes. – Jipsanders.com
  3. Pingback: 24 x mijn mooiste momenten van mijn 24e levensjaar. – Jipsanders.com

Geef een reactie