Dit zijn mijn geplande (hardloop)wedstrijden in 2018.

Ik vind het nog altijd eng om te zeggen maar mijn blessure LIJKT weg te zijn. Om deze reden heb ik me weer durven inschrijven voor een aantal sportwedstrijden. Drie hardloopwedstrijden en één obstakelrun om precies te zijn. In deze blog vertel ik je welke afstanden ik ga rennen, waar en wanneer. Kijk je mee? (En doe je ook mee? #vindikleuk) 🙂

1. Strongmanrun in Hellendoorn! (2 september 2018)!

Mijn eerste wedstrijd in het vooruitzicht is niet zomaar een run maar een ‘obstakelrun’. Samen met een groepje ander bloggers zal ik zondag 2 september een heleboel obstakels overwinnen om (hopelijk) de finish te halen. Ik twijfel nog over de afstand 12 of 21 kilometer… Ik heb nog nooit een sportwedstrijd als deze gedaan en vind het lastig om in te schatten hoe zwaar het zal gaan worden. Voor welke afstand zou jij gaan? (Pssst! Als je benieuwd bent, kun je hier meer lezen over deze obstakelrun).

2. Marathon Eindhoven 10 of 21 kilometers? (13/14 oktober)!

Ik kijk ieder jaar uit naar deze wedstrijd! Waarom? De sfeer is geweldig!!! Het is een mooie route door zowel de stad als de natuur, het bierdrinkende (en daardoor?) mega enthousiaste publiek zorgt voor een flinke adrenaline boost en geloof me, je rent je laatste kilometers met kippenvel.

Het liefste ren ik natuurlijk de halve marathon mee met mijn liefste hardloopmaatje Bess. Maar twee weken (!!) na deze run in Eindhoven heb ik een andere hele toffe halve marathon gepland staan (zie het stukje hierna). Om deze reden ben ik geneigd om toch veilig voor de afstand van 10 kilometer te kiezen. Want twee halve marathons vlak achter elkaar is misschien een beetje te veel van het goede. (Het wedstrijdverslag van de halve marathon in Eindhoven van voorgaande jaren lees je hier: wedstrijdverslag 2016 / wedstrijdverslag 2017).

3. Marseille-Cassis 20 kilometer (28 oktober)!

Dit is DÉ wedstrijd waar ik het meest naar uitkijk! Met drie computers voor mijn neus is het me uiteindelijk gelukt om een startbewijs te bemachtigen (ja, deze wedstrijd is blijkbaar populair). Op zondag 28 oktober 2018 zal ik aan de start staan van de 20 kilometer run in het zuiden van Frankrijk, in Marseille-Cassis om precies te zijn. Met het Franse klimaat en de iets hogere bergen dan in Nederland ben ik heel benieuwd naar hoe deze wedstrijd zal verlopen. Ik ga in ieder geval mijn best doen!!

4. Zevenheuvelenloop in Nijmegen (18 november)!

Als inwoner van Nijmegen kriebelt het dit jaar toch weer om mee te doen aan de Zevenheuvelenloop. Ik heb nog geen startbewijs aangeschaft omdat ik eerst even wil afwachten hoe leuk mijn lichaam de wedstrijden ervoor gaat vinden. Maar als alles oké is en de blessures wegblijven dan wil ik hier zeker aan deelnemen!

Doe jij ook mee aan één van de volgende wedstrijden?
Laat het me weten in een reactie en wie weet tot dan! 🙂

Liefs,
Jip

There are 2 comments for this article
  1. esmee 23 augustus 2018 21:59

    ik doe mee aan de strongman 12 km met 6 collega’s en aan de zevenheuvelenloopnacht van 7 km. woon in noord limburg dus probeer het een beetje in de buurt te zoeken wie weet tot ziens !

Geef een reactie