Friday favourites #97

Een gezellig festival met (gratis) champagne, een mega lekkere en kleurrijke salade met onder andere avocado, een ochtendje ‘verplicht’ luieren, een genietmomentje met de kinds op het kinderdagverblijf en een snel rondje door de stromende regen. Mijn favo momentjes van afgelopen week vind je in deze blog: Kijk je mee?

Favo feestje: Lakedance 2018!

Wat was het een leuk feestje zaterdag! Met een hele groep gingen we op pad om drankjes te drinken en dansjes te doen. Het was een perfect weertje, er waren verschillende muziekstijlen aanwezig (#vooriederwatwils) en OJA, ik mocht meewerken aan de aftermovie voor Lakedance 2018. Hiervoor kreeg ik een snorriecam om mijn middel (zoals je op de foto ziet vond ik dat wel een beetje wennen). Met die camera op mijn snoet moest ik wat dansmoves laten zien en kreeg ik een vissenkom champagne met rood fruit in mijn handen geduwd. Ja, toen ik die op had was het feestje nog gezelliger!

Pssst! Zie hier de aftermovie met op de 42e sec mijn moment of fame! 🙂

Favo gezonde maaltijd: kleurrijk bordje!

Na al die pizza’s in Napels en biertjes op Lakedance had ik echt zin in groentjes. Om deze reden maakte ik een salade met de volgende ingrediënten: een handje veldsla, een halve avocado, een klein bakje maïs, twee tomaten, een rode paprika, komkommer, een handje geroosterde kikkererwten, pompoenpitten en een scheutje mosterd-dille saus. Dit was lekker!

P.s. de kikkererwten besprenkel ik altijd met olijfolie en bestrooi ik met een snufje zout en paprikapoeder. Vervolgens laat ik ze 20 minuten op 200 graden in de oven knapperig worden #Tipvanjip.

Favo morning: ‘verplicht’ chillen

Mensen die mij goed kennen weten dit wel: Jip kan niet stilzitten. Ik kan wel languitliggend genieten van een Netflixmoment maar na twee afleveringen wil ik eigenlijk al wel weer de deur uit. Afgelopen woensdag moest ik van mezelf echt even een ochtendje ‘niets doen’. Ik las een spannend boekje in bed, keek een paar vlogs op Youtube en liep een aantal keer naar de koelkast beneden voor wat lekkers. Waarom ik deze ochtend rustig aan deed? Omdat ik op zo’n moment ook echt weer kan opladen. Ik word soms te onrustig van mezelf omdat ik altijd maar ‘in de weer’ wil zijn. Ik heb lekker lang in mijn bed geluierd en vond dat stiekem toch best wel fijn!

Favo feeling: de lach van kinderen!

Photo by Hybrid on Unsplash

Als bijbaantje werk ik in de vakanties als invalkracht op een kinderdagverblijf. Ik kan enorm genieten van de interactie met kinderen maar het allermooiste om te zien, vind ik toch echt wanneer ze aan het einde van de lange dag worden opgehaald door hun ouders. Wanneer ze hun papa of mama zien binnenkomen, laten ze letterlijk alles uit hun handen vallen, ze sprinten zo hard als ze kunnen richting de armen en er komt een grijns van oor tot oor met de kreet ‘MAMA!’ (of ‘PAPA!’). Van hun intense blijheid en het vertrouwen en veilige basis kan ik echt genieten.

Favo run: door de regen!

Het was benauwder dan ik dacht maar opeens brak alles open. STROMENDE REGEN! Loved it.

Favo night: borrelen en spelletjes spelen!

Een avondje 30 seconds spelen met lieve vriendinnetjes, wijntjes drinken, borrelnootjes eten en lachen, heel veel lachen. Dit vind ik fijn!

En nu, WEEKEND!!

Heb jij leuke plannen?

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie