8 redenen waarom je mee moet doen aan een hardloopwedstrijd.

Een hardloopwedstrijd. Het klinkt simpel: ‘Je rent zo snel als je kunt naar de finish volgens een vooraf bepaald parcours’. Zo simpel vind ik het niet. Ik vind het veel meer dan dat. In deze blog geef ik jou 8 redenen waarom je (minstens een keer in je leven) mee moet doen aan een hardloopwedstrijd! Twijfel je nog? Lees dan snel verder!!

1. Je kunt toewerken naar een doel!
Door het stellen van doelen, blijf ik mezelf steeds weer uitdagen en dat vind ik tof! Tegelijkertijd is het ook meteen een stok achter de deur voor als je even geen zin hebt om te trainen. WIN-WIN!

2. En jezelf vervolgens goed belonen!
Na het behalen van dat ene doel mag je jezelf natuurlijk belonen! En ook dat is leuk! En weer een WIN-WIN: je hebt tijdens de wedstrijd genoeg calorieën verbrand voor die lekkere schaal nacho’s op je favoriete terras waar je al zo lang zin in hebt!

3. Je bent nooit alleen!
Op een regenachtige dinsdagochtend lijk je vaak de enige zijn die aan hardlopen doet. Tijdens een hardloopwedstrijd zul je het tegendeel ervaren. Je zult je verbazen hoeveel mensen hardlopen. Je bent nooit alleen tijdens een wedstrijd en misschien ontmoet je nog wel een gezellige hardloopbuddy waarmee je in de toekomst samen rondjes kunt rennen!

4. Je gaat meer in jezelf geloven!
Je zult meemaken dat je verder komt dan dat je zelf zou durven dromen. Deze ervaring zal er voor zorgen dat je ook met andere dingen in het leven meer in jezelf gelooft! Kom maar op met die boost voor je zelfvertrouwen!

5. Je ervaart genoeg adrenaline voor komende maand!
KIPPENVEL. Iedere keer weer. Al die schreeuwende mensen langs de kant die er voor jou staan, de muziekbandjes, de kinderen die high-fives verzamelen…  WAUW. WAUW. WAUW. Dit gevoel wil je het liefst voor altijd vast blijven houden.

6. Je maakt nieuwe herinneringen.
‘Wist je nog toen die ene keer toen je…’ Jaren lang zul je terug kijken op de dag dat jij de finish haalde! … Of struikelde over die stoeptegel de laatste kilometer.

7. Grote kans dat jij die ‘runners-high’ tegenkomt!
Die portie adrenaline die ik hierboven noemde + het feit dat je voor langere tijd rent, zal kunnen zorgen voor een ‘runners-high’. Oftewel ‘Een heel fijn gevoel waarbij het lijkt alsof je voor eeuwig door kunt blijven lopen’ Alsof er een geluksstofje vrijkomt. (Ja sorry dit klinkt heel vaag). Als je het ervaart, zul je met een glimlach denken ‘ohhhh dit bedoelde Jip’!

8. Je wint altijd!
Zelfs als je die finish niet haalt. Want enkel meedoen is al een nieuwe ervaring, en dus een behaalde winst!

Als je nu nog twijfelt weet ik het ook niet meer… Dus HUP! Druk op dat knopje ‘inschrijven’.
Graag gedaan, je zult geen spijt hebben!

Voor welke reden(en) doe jij mee aan een hardloopwedstrijd?

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie