De zoektocht naar de perfecte hardloopschoen

Met een dunne, of een dikke zool, kneiterdure, iets minder dure, roze, blauwe, gele… Hardlopenschoenen zijn er in alle soorten, maten, merken en kleuren. Maar welke zijn nu het beste? Waar moet je allemaal op letten als je een paar hardloopschoenen wilt aanschaffen? In deze blog neem ik jullie mee in mijn zoektocht naar mijn ‘perfecte’ hardloopschoenen. Zodat jij er hopelijk ook wat aan hebt! Kijk je mee?

“Dit betekent dat mijn ‘beste’ hardloopschoenen waarschijnlijk niet de ‘beste’ hardloopschoenen zijn voor jou…”

Om het nog even wat moeilijker te maken is naast al die verschillende hardloopschoenen ook iedere voet weer anders. De een heeft smalle voeten terwijl de andere brede poten heeft (like me!). De een heeft maatje 36 de ander 45… Dit betekent dat mijn ‘beste’ hardloopschoenen waarschijnlijk niet de ‘beste’ hardloopschoenen zijn voor jou.

Ik ben geen ‘hardloopschoenen-expert’ die jou in deze blog gaat vertellen welke je het beste kunt aanschaffen. Wel deel ik mijn ervaringen hoe ik deze zoektocht heb ervaren. Allereerst, wil ik nog eventjes benadrukken dat goede hardloopschoenen enorm belangrijk zijn! Geloof me, het is een investering want hardlopen op slechte schoenen, daar gaan je voeten (en andere ledematen) niet blij van worden! #gevaarvoorblessures!!! Kies dus niet ‘gewoon’ het goedkoopste paar maar ben kritisch en zie het als een investering.

“Op deze manier krijg je een idee van welke schoenen het meest geschikt zijn bij jouw voeten.”

Dan nu over naar de zoektocht. Het eerste wat ik gedaan heb toen ik nieuwe hardloopschoenen wilde aanschaffen, is naar een speciaalzaak gaan. Denk aan een Runnersworld of Run2day. In deze winkels lopen mensen rond die gespecialiseerd zijn in (hardloop)schoenen. Je kunt bijvoorbeeld je voeten laten opmeten en verschillende modellen schoenen passen. Op deze manier krijg je een idee van welke schoenen het meest geschikt zijn voor jouw voeten. 9 van de 10 keer vind je daar jouw perfecte schoen! Met dank aan de experts. Maar in een speciaalzaak hebben ze niet altijd veel keus. Zo werden mij destijds schoenen aangeraden in de kleur fluoriserend roze óf appeltjesgroen. Meer varianten van dat ene merk hadden ze niet in de winkel op voorraad.

“Dat de schoenen goed zitten vind ik het allerbelangrijkste! …”

Even voor de duidelijkheid: dat de schoenen goed zitten vind ik het allerbelangrijkste! Maar ze zijn niet gratis en het liefste wil je ze ook wel een beetje mooi vinden, toch? Als er nu echt geen schoenen in de winkel beschikbaar zijn die bij jou passen kun je nog altijd gaan zoek op webshops (zoals www.sportshowroom.nl). Voor mij normaliter alleen maar onhandig (#keuzestress) maar doordat ik naar een winkel was geweest, wist ik naar welke schoenen ik moest kijken.

Kortom, ga naar een winkel en laat je daar uitgebreid informeren. Zij hebben er verstand van en zullen jouw bepaalde modellen aanraden. Hebben ze voor jouw gevoel niet de ‘perfecte’ schoen? Dan heb je dus ook nog altijd de webshops! Zo kom je er wel. 😉

SUCCES ERMEE!

Waar let jij op bij het kopen van een nieuw paar hardloopschoenen?
Tips zijn altijd welkom. 🙂

Liefs,
Jip

There are 2 comments for this article
  1. K 3 september 2018 13:30

    Niet echt netjes om gebruik te maken van de gratis service in de winkel en vervolgens op internet te bestellen. Als iedereen dat zou doen bestaan deze speciaalzaken binnenkort niet meer. Ben er aub van bewust dat je een voorbeeldfunctie hebt en gedraag je daarnaar

    • Jip Sanders 5 september 2018 07:41

      Onee dat zeg ik ook zeker niet! 9/10 keer hebben ze in de winkel genoeg schoenen om uit te kiezen (blijkt uit eigen ervaring)!! Ik heb ooit meegemaakt dat er weinig schoenen beschikbaar waren en toen wist ik het even niet meer. Het is een tip voor als er in de winkel echt niks voor jou bij zit. Begrijp heel goed dat speciaalzaken dit nodig hebben en denk dat de meesten daar ook gewoon kunnen slagen.

Geef een reactie