Recept: nacho’s met zoete aardappel.

Afgelopen week had ik enorme cravings naar nacho’s! Wat ik dan maak? Precies, een schaal nacho’s! Om dit gerecht iets voedzamer te maken koos ik voor een variant met onder andere zoete aardappel en ui. Ik vond het erg lekker en deel daarom graag het recept met jullie! Kijk je mee? šŸ™‚

Ingrediƫnten

(Voor 2 tot 4 personen)
– 400 gram zoete aardappel (ik kocht een zakje kant en klare blokjes #lui)
– een halve zak burritoschotel (HAK)
– (lente)ui
– een zak chips (ik koos voor de AH ‘knapperige tortilla chips sour Cream)
– 100 gram creme fraĆ®che
– een zakje geraspte kaas (hoeveelheid naar keuze)
– een scheutje chilisaus

Hoe maak je het?

Bak de zoete aardappel blokjes samen met de (lente)ui in de pan met een scheutje olie voor ongeveer 20 minuutjes. Verwarm de oven ondertussen voor op 180 graden. Mix de zoete aardappel en (lente)ui vervolgens in de pan met de inhoud van de burritoschotel (HAK). Doe dit mengsel in een ovenschaal en beleg deze met een berg chipjes. Doe hier tot slot wat creme fraƮche en de helft van de geraspte kaas overheen. De ovenschaal mag voor 5 minuutjes in de oven op 180 graden (Let op: iedere oven is anders!) Tot slot doe je er de andere helft van de kaas overheen, zet de ovenschaal nog een paar minuutjes terug in de oven tot de bovenste laag met kaas helemaal gesmolten is. Nog een scheutje chilisaus eroverheen et voila! Jullie kunnen aanvallen!

Liefs,
Jip

 

There is 1 comment for this article
  1. Pingback: Friday favourites #100 !!! – Jipsanders.com

Geef een reactie