Een nieuw persoonlijke doel…

Je ziet op deze blog wekelijks verhaaltjes voorbij komen met mijn tips voor het hardlopen, mijn ervaringen in de sportschool en favoriete receptjes. Ook deel ik graag mijn sportieve doelen met het streven anderen weer te kunnen inspireren en motiveren. Maar mijn grootste leerdoel heeft niets te maken met deze onderwerpen. Het is best wel persoonlijk en ik vind het stiekem ook wel een beetje spannend. Ik vertel je erover in deze blog met ook een speciale reden… Lees je mee?

‘Mam, kun je zo buiten eventjes een fotootje van me maken?’ (Tuurlijk doet mijn lieve mama dat! 🙂 ) Daar sta ik dan in mijn kleurrijke outfit midden op straat. Mijn moeder telt af en ik probeer de pose aan te nemen die ik in gedachte heb. 3,2,1… net op dat moment lopen er twee meiden langs en kijken me allebei aan. Wat ik doe? In plaats van mijn pose aan te nemen draai ik me om en gebaar ik mama te wachten. Te wachten totdat de meiden heeeeelemaal de hoek om zijn… Waarom doe ik dit? Waarom stop ik? Bang voor wat ze zullen denken? Dat ze een bepaalde mening hebben over het feit dat ik voor de camera sta te poseren? Precies, dat. Ik me graag druk met wat anderen van mij denken.

‘Ik leef mijn leven ten slotte voor mezelf en niet voor anderen’.

Ik moet zeggen dat ik altijd al een beetje anders wilde zijn dan de ‘kudde’. Liep de hele school rond met Uggs? Dan koos ik voor een paar Airmax. Toch durfde ik het ‘anders zijn’ voor mijn gevoel niet door te zetten. Bang buiten de groep te vallen. Bang voor reacties van anderen. Geroddel en gepraat…

Nu is de middelbare schoolperiode ook wel een tijd waarin meerdere pubers verkeren in een identiteitscrisis met onzekerheden over zelfs de kleur van de sokken. Je wilt als middelbare scholier natuurlijk wel door anderen geaccepteerd worden. In die tijd ben ik wel tot de ontdekking gekomen wie ik ben, wie ik graag wil zijn, wat ik leuk en belangrijk vind. Nu ik dit weet, vind ik het tijd voor de volgende stap: IK WIL MEER SCHIJT DURVEN HEBBEN! Ik leef mijn leven ten slotte voor mezelf en niet voor anderen. Ik wil voor de volle 1000% mezelf durven zijn. Niet meegaan met de kudde…

‘Ik ben in deze periode over een drempel gegaan’.

Met het begin van deze blog heb ik voor mijn gevoel al een eerste stap gemaakt. In eerste instantie dacht ik ‘een blog over mijn eigen leven, wie wil dat nou lezen?’ Toen besefte ik dat dit iets is wat ik écht leuk vind om te doen, waar ik energie uit haal en enthousiast van word. Ik ben in deze periode over een drempel gegaan. Wat ik toen heel eng vond maar achteraf heel goed voelt!

‘Dat wil ik zonder schaamte durven’.

Dus die broek met die gekke stippen? Die laat ik niet meer hangen omdat ik bang ben dat andere mensen ‘m niet mooi vinden. Poseren voor de camera midden op straat terwijl mensen langslopen? Dat wil ik zonder schaamte durven. Een persoonlijke blog? Die wil ik zonder al te veel twijfelen online durven zetten…

De reden waarom ik dit doel met jullie deel is dat we naar mijn mening allemaal te veel bezig zijn met anderen. Ik hoop dat je door deze blog een beseft dat je mag zijn wie je wilt zijn en moet doen wat JIJ écht leuk vindt! Je leeft ten slotte maar een keer! (Daar ga ik ten minste van uit…)

Heb jij voor mij de ultieme tip om deze doelstelling te behalen? Dan is die tip van harte welkom!!
Hoe mijn proces van SCHIJT DURVEN HEBBEN verloopt, zal ik binnenkort met jullie delen in een nieuwe persoonlijke update.

Liefs,
Jip

There are 7 comments for this article
 1. Wesley 5 september 2018 08:28

  Ik ken het gevoel heel erg en ben er zelf ook mee bezig! Mijn tip is het eigenlijk gewoon doen, luisteren naar wat jouw gevoel zegt wat je wilt doen en niet kijken wat anderen ervan vinden. De kans dat je de andere mensen nog eens ziet is minimaal. Als jij iets leuk vindt om te doen dan moet je het vooral doen ongeacht wat mensen vinden. En wat mij ook helpt is kijken wat ik nu al doe waarbij ik mij niks aantrek wat mensen ervan vinden. (de dingen die ik leuk vind) Er zijn immers al hobby’s die je uitoefent zonder te kijken wat anderen ervan vinden en die je juist doet omdat jij het leuk vindt. Ga uit van jouw eigen kracht en bovenal geniet ervan! En als je begint te denken wat anderen ervan vinden, wees je bewust van die gedachten en verander bewust de gedachten en doe het gewoon alsnog (zoals je doet als je geen zin hebt om te rennen maar het toch doet). Je voelt je misschien even vreemd maar als je daarna denkt dat je iets hebt gedaan dat je zelf leuk vindt dan kan je denken: “dat heb ik mooi weer gedaan” en dan mag je dat ook best vieren, dan wordt de volgende keer veel makkelijker.

  De post werd wat langer dan gedacht, maar ben er zelf ook mee bezig al enige tijd en merk dat ik veel meer geniet omdat ik dingen doe die ik wil doen. Hopelijk heb je er iets aan en succes! ?

 2. Ilse 5 september 2018 09:39

  Yeah u go girl! Ik hoop hoop dat je hier nog veel meer over gaat delen want het is zo ontzettend belangrijk om jezelf te zijn ?

 3. Lisa 5 september 2018 18:52

  Love it!!! Inderdaad goed om bewust bij stil te staan, denk dat iedereen zich soms nog te druk maakt om mening van anderen. You go girl ?

 4. Eline 11 september 2018 13:16

  Zo leuk deze blog!! Dit soort blogposts zou ik juist graag vaker willen lezen ?

 5. Claudia 28 januari 2019 19:42

  Nou, ik geloof heilig in: Life begins outside your comfort zone! Je mag zeker bang zijn, maar ondanks je onzekerheid of angst tóch doen.. dat is pas lef hebben 🙂

 6. Pingback: Friday favourites #100 – Jipsanders.com

Geef een reactie