Recept: energierepen van havermout en dadels.

Afgelopen week dook ik de keuken in om energierepen te maken. Ik moet zeggen dit viel me niet tegen. Ik gebruikte maar 6 ingrediënten en stond slechts 10 minuten in de keuken. Zo heb ik voor de hele week een lekker tussendoortje! Ben je benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder! 🙂

Ingrediënten ( voor 5 repen)

– 80 gram dadels
– 50 gram havermout
– 50 gram noten
– 10 gram kokosolie
– snufje zout
– lekker veel kaneel

Hoe maak je het?

Maal de dadels fijn met een staafmixer totdat er een plakkerig mengsel ontstaat. Vervolgens voeg je alle overige ingrediënten (havermout, noten, kokosolie, zout en kaneel) hieraan toe en mix je het wederom met de staafmixer tot een plakkerig mengsel. Nu kun je alles tot één grote bal kneden.

Rol deze bal vervolgens met een deegroller tot een dunne plak. (Ik had geen roller in huis dus drukte ik de bal plat tussen twee snijplanken #somsmoetjecreatiefzijn). Snijd de randjes recht af en doe deze weer op het mengsel. Herhaal dit totdat je een mooie rechthoek hebt.

Laat het mengsel een uurtje in de koelkast staan zodat het hard wordt. Na dit uurtje kun je de repen in de gewenste grootte snijden.

Dat was het. Ze zijn klaar! Nu heb je de komende week iedere dag een lekker én voedzaam tussendoortje! 🙂 YUM!

Voedingswaarden per reep:

Kcal = ± 165
Koolhydraten = ± 17 gram
Eiwitten = ± 3 gram
Vetten = ± 7 gram

Fijne zondag!

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie