Heb ik een jaar lang rondgelopen met een breukje in mijn voet?

Overbelasting, een verkeerde stand van mijn voet, pronatie… Al meerdere hypothesen zijn uitgesproken door verschillende fysio- en podotherapeuten. Niets helpt. IK WEET HET NIET MEER. Ik besloot om hulp te vragen bij de huisarts en werd direct doorgestuurd naar de afdeling ‘radiologie’ in het Catherina ziekenhuis om een röntgenfoto van mijn voet te laten maken. Heb ik dan toch een jaar lang rondgelopen met een breukje in mijn voet?

‘Dit werd een steeds grotere blessure…’

Vorig jaar, rond november 2017 is het eigenlijk allemaal al begonnen. Hier en daar kreeg ik wat pijntjes in mijn voet wat steeds erger werd na een lichamelijke activiteit zoals hardlopen of voetballen. Toen daar ook nog scherpe steken bij kwamen kijken, stapte ik naar de fysio. Dit werd een steeds grotere blessure…

De fysio dacht dat er sprake was van overbelasting. Na een maandje rust houden en oefeningen doen verdwenen de klachten helaas niet. Misschien had het toch iets te maken met de stand van het gewricht van mijn teen? Maar ook tijdens deze behandeling bleven de klachten bestaan.

‘De klachten verdwenen gedeeltelijk en ik kreeg weer hoop!’

De fysio kon helaas niet meer doen dus ging ik naar de podotherapeut. Hier werd gekeken naar de stand van mijn voeten. Conclusie? Ik had zooltjes nodig. De klachten verdwenen gedeeltelijk en ik kreeg weer hoop! Tot een aantal weken terug. Ik voel mijn voet weer bij intensieve inspanningen en voetballen lijkt onmogelijk. IK WEET HET NIET MEER.

‘Na een aantal dagen zenuwslopend wachten was daar de uitslag:’

Wanhopig stapte ik naar de huisarts die mij doorverwees naar het ziekenhuis om een röntgenfoto van mijn voet te laten maken. Zou ik dan écht al bijna een jaar rondlopen met een breukje in mijn voet?! Na een aantal dagen zenuwslopend wachten was daar de uitslag: ER IS GEEN BREUKJE TE ZIEN!

Gelukkig maar!

Wel is op de foto zichtbaar dat het kraakbeen rondom het gewricht waar ik last van heb lichtelijk geïrriteerd is. Volgens de huisarts kan dit een logisch gevolg zijn van mijn klachten maar is het niet een oorzaak.

‘Of ik over vijf weken die 20 kilometer in Marseille kan rennen?’

Aan de ene kant ben ik heel blij, want met een breukje zou ik heel ver van huis zijn (lees: doei halve marathon, voetbaltrainingen en andere wedstrijden). Toch vind ik het lastig om nu nog steeds niet te weten wat er aan de hand is. Mijn volgende stap is een bezoekje aan een sportarts die mij hopelijk weer een beetje verder kan helpen.

Of ik over vijf weken die 20 kilometer in Marseille kan rennen? Dat durf ik nu nog niet te zeggen. Wat ik wel weet is dat ik poepiehard mijn best ga doen om aan de start te kunnen staan! En de finish te halen natuurlijk… 😉

Liefs,
Jip

There are 2 comments for this article
  1. Pingback: Friday favourites #102 – Jipsanders.com
  2. Marie de Jonge 30 januari 2019 16:32

    Het kan soms inderdaad moeilijk zijn om te achterhalen waar klachten vandaan komen en hoe erg ze zijn. Fijn dat jij gelukkig geen breuk had in je voet. Heb dit namelijk zelf weleens gehad en moest hardlopen echt weer opbouwen na mijn herstel.

Geef een reactie