12x dit vind je in mijn winkelmandje! (supermarkt)

Een aantal keren per week loop ik met mijn mandje door de supermarkt om mijn eet- en drankvoorraad voor thuis aan te vullen. Maar welke producten sla ik tijdens zo’n bezoekje aan de supermarkt allemaal in? In deze blog geef ik jullie een kijkje in mijn boodschappen! Dit vind je vaak in mijn winkelmandje:

1. Fruit

We beginnen met iets heel belangrijks: de vitamientjes! Ik probeer dagelijks minimaal twee stuks fruit te eten. Dit lukt mij vaak zonder moeite doordat ik dagelijks fruit toevoeg aan mijn ontbijt. Nog een stuk als tussendoortje later op de dag et voilà, de portie vitamientjes zijn weer binnen. Ik koop eigenlijk altijd bananen, appels en blauwe bessen. Simpelweg omdat ik dat het lekkerste vind!

2. Brood

Ik vind het echt een pluspunt wanneer een supermarkt een uitgebreide broodafdeling heeft. De geur van vers afgebakken broodjes… YUM! Als broodliefhebber eet ik dagelijks zo’n vers hard broodje, een zacht bolletje of een simpele boterham. Ik kies vrijwel altijd voor een volkoren of meergranen variant omdat daar meer voedingsstoffen in zitten.

3. Rijstwafels of crackers

Rijstwafels of crackers vind ik ideaal voor als ik een beetje trek krijg maar het nog geen tijd is voor een grote maaltijd. Deze producten blijven lang goed dus een voorraad kan nooit kwaad!

4. Beleg

Op dat brood en die crackers wil ik natuurlijk wel lekker beleg hebben! Ik koop vaak een bakje hummus en heb ook altijd een pot met pindakaas in huis!

5. Kwark

Een bakje kwark vind ik lekker als ontbijt of als avondsnack en doe ik dus ook vaak in mijn winkelmandje. 🙂

6. Vlees(vervangers)

Ik eet niet volledig vegetarisch maar eet wel bewust. Dit betekent dat ik regelmatig een maaltijd maak zonder vlees. Wanneer ik toch zin heb in een stukje vlees maar eigenlijk vegetarisch wil koken, kies ik voor een vleesvervanger. Er is tegenwoordig zoveel keuze! Bij de Jumbo hebben ze nu bijvoorbeeld ook vega(n) stukjes shoarma. Ik gok dat zelfs le boyfriend (vleesliefhebber) hier blij van wordt!

7. Groenten

Ik eet vrijwel iedere dag groenten, meestal bij mijn avondeten. Van tomaatjes tot komkommer en van worteltjes tot champignons… Ik probeer hier dagelijks mee te variëren. Groenten vind je dus ook altijd wel in mijn winkelmandje!

8. Thee

Vooral nu het herfstige weer om de hoek komt kijken, kan ik intens genieten van een grote mok thee op de bank. Een dekentje erbij, de televisie aan en Jip is blij. Mijn lievelingssmaken? ‘Rooibos’ of ‘Forest Fruit’. Proost!

9. Noten

Een klein handje als tussendoortje of als topping over de kwark. Ik eet dagelijks een portie noten (zijn ‘gezonde’ vetjes!). En dan het allerliefste cashewnoten. Ik zag laatst dat de Jumbo deze kleine verpakkingen heeft. Super handig om mee te nemen voor onderweg!

10. Havermout

Want ik moet natuurlijk wel mijn havermoutje in de ochtend kunnen maken!

11. Eieren

Een gebakken eitje voor de lunch of een gekookt eitje op een cracker. Eieren heb ik ook altijd wel in huis.

12. Chocolade!

Last but zeker not least: MOET ik chocolade in huis hebben. Want ‘een dag geen chocolade is een dag niet geleefd’, toch? Nee echt, ik eet het iedere dag. De ene keer als hagelslag op de boterham, de andere keer een stukje chocoladereep als toetje. YUM!

En toen was mijn winkelmandje wel gevuld denk ik. Ik hoop dat ik jullie een kijkje heb kunnen geven in wat ik zoal koop in de supermarkt. Heb je hier nog specifieke vragen over? Dan mag je mij natuurlijk altijd een berichtje sturen!

Welk product mag niet missen in jouw gevulde winkelmandje?

Liefs,
Jip

There are 2 comments for this article
 1. Nicole 25 september 2018 12:28

  Hallo Jip, ontzettend fijn om wat producten te zien die jij koopt. Qua sport en eten neem ik jouw receptjes wel eens als voorbeeld aan. Pas probeerde ik een bakje hummus van ik dacht met de smaak knoflook (alleen omdat die in de aanbieding was). Jammer genoeg vond ik dit eigenlijk helemaal niet zo lekker. Heb jij tips wat voor lekkere smaken zijn van Hummus?

  Alvast bedankt!

  Gr Nicole

  • Jip Sanders 9 oktober 2018 13:20

   Hoi Nicole, leuk om te horen! Mijn favoriete smaak is eigenlijk gewoon de naturel. Soms ga ik voor de smaak ‘tuinkruiden’ of ‘tomaat-basilicum’. Maar ieders smaak is natuurlijk anders 😉

Geef een reactie