8x hardloopvragen over de 20 km run in Marseille 2018.

‘Aahhh! Over precies 25 dagen is het zover: de 20 kilometer run in Marseille-Cassis! Op zondag 28 oktober zal het startschot door de Franse bergen galmen. Maar zal ik daar wel staan? In deze blog geef een running-update met antwoorden op vragen als ‘Wat maakt het dat je deze run wilt doen?’, ‘Wat eet je voor en na zo’n run?’Β enΒ ‘Hoe regel je vervoer en overnachting?’

1. Hoe gaan je trainingen tot nu toe?

Afgelopen week heb ik eindelijk weer een ronde van meer dan 10 kilometer kunnen rennen! Hier en daar voelde ik wat pijntjes van mijn huidige voetblessure maar over het algemeen liep ik lekker! Ik ben blij dat ik de laatste periode voor de run toch nog wat 10+ km runs kan oefenen!

2. Wat maakt het dat je deze run in Marseille wilt gaan doen?

Familie van mijn vriend woont in de buurt van Marseille. Ik ben hier vorig jaar langsgeweest en hoorde toen over deze hardloopwedstrijd. Toen ik met de auto daar door het gebied reed dacht ik WAUW! Die run moet ik een keertje doen! Dus heb ik me voor dit jaar ingeschreven. Ik combineer het dan ook met een bezoekje aan de familie.

3. Wat eet je voor en na zo’n run?

De wedstrijd is om 9:00 uur in de ochtend. Ik ben van plan om hetzelfde te eten als dat ik normaal doe. Mijn grootste tip met eten voor een hardlooprondje is dan ook: eet niet anders dan normaal! Ik kies meestal voor een aantal boterhammen met appelstroop of de combinatie banaan en pindakaas.

Wat ik na een run eet is heel verschillend. Maar aangezien ik in Frankrijk ben gok ik dat het iets met wijn, kaas en croissantjes zal gaan zijn! πŸ˜‰ Misschien niet zo goed voor het herstel, maar ik heb het dan wel verdiend vind ik!

4. Hoe regel je het vervoer en de overnachting?

Ik ga samen met mijn vriend en de broer van mijn vriend. Samen huren we een autootje zodat we zelf naar bestemming kunnen rijden. Zoals ik al aan gaf bij vraag 1 combineer ik de hardloopwedstrijd met een bezoekje aan mijn schoonfamilie. Hier zal ik dan ook blijven slapen!

5. Wat is je streeftijd?

Die heb ik niet! Als ik over de finish komen ben ik helemaal happy! πŸ™‚

6. Wordt het niet afgeraden om te rennen met je blessure?

De sportarts zegt dat ik goed moet luisteren naar mijn lichaam. Ja, mijn voet doet pijn tijdens het hardlopen dus het beste is waarschijnlijk om niet te starten. Aan de andere kant gaat het rennen soms ook best prima dus schat ik in dat ik niet iets verder kapot maak. Erna neem ik rust, pinky promise!

7. Hoe ziet de 20 kilometer route eruit?

HEFTIG! De start is in Marseille en via mooie haarspeldbochten ren je naar Cassis! Een heel erg mooie route denk ik maar zie die hoogtemeters, help! #beetjebangwel

8. Hoe bereid je je voor op een hardloopwedstrijd in het buitenland?

Zoals ik al zei zijn de voorbereidingen niet echt gegaan zoals ik zou willen. Ik heb me dus niet echt kunnen voorbereiden op de Franse omstandigheden. Ik zie wel of ik de finish haal! πŸ™‚

Heb je nog een andere vraag voor me met betrekking tot deze hardloopwedstrijd in Zuid-Frankrijk? Laat het me dan weten in een reactie. Ik ze beantwoord ze graag!

Liefs,
Jip

 

be the first to comment on this article

Geef een reactie