8x zo maak je jouw training in de sportschool leuker!

Zo’n 2 tot 4 keer in de week ga ik naar de sportschool om even lekker te knallen. Tuurlijk zijn er dagen dat ik denk: ‘Laat mij alsjeblieft Netflixen vanaf deze te fijne bank!’

ZIN heb ik dus niet altijd maar kun je gelukkig ook maken. In deze blog geef ik je mijn 8 tips om het sporten in de sportschool leuker te maken! Nu heb je echt geen excuus meer om niet te gaan… 😉

1. Train samen met je sportbuddy!

Je vriendin, buurjongen, studiegenoot, broer en/of zus… Samen sporten is vaak gezelliger dan alleen! Bespreek tussendoor wat je hebt meegemaakt afgelopen weekend en de workout is voorbij voordat je het door hebt! 😉

2. Maak een leuke afspeellijst.

Regelmatig maak ik een nieuwe Spotify lijst met een paar van mijn favoriete nummers. Koptelefoon op en KNALLEN MAAR! Muziek kan de workout ook leuker maken!

3. Stel doelen voor jezelf.

Als je geen zin hebt, helpt het om te denken aan waar je het voor doet. Ga je ‘gewoon’ naar de sportschool om eventjes te fitnessen? Dan kan het soms moeilijk zijn om motivatie te vinden. Heb je een doel vastgesteld zoals ‘tien keer een goede squat kunnen doen met 40 kilo?’ Dan weet je waar je het voor doet!

4. Varieer & experimenteer!

Iedere keer dezelfde workout en/of oefeningen doen, vind ik na een tijdje saai worden. Door trainingen af te wisselen kun je jezelf blijven uitdagen en maak je je workouts leuker! Probeer bijvoorbeeld iedere training een voor jou nieuwe oefening uit. Of doe tussendoor eens iets anders dan krachttraining en probeer bijvoorbeeld in 10 minuten zoveel mogelijk meters te roeien of 1 minuut zo snel mogelijk te springtouwen. Kortom: varieer & experimenteer!

5. Doe kort maar krachtige workouts.

Als mijn krachttraining langer dan een uur duurt, ben ik er vaak al klaar mee. Dat is de reden dat ik mijn training vaak kort en krachtig houd. Even knallen, even zweten, even mijn hoofd leegmaken en dan HUP weer wegwezen. Kies bijvoorbeeld voor 5-6 oefeningen en rust niet te lang tussen de verschillende setjes.

6. Maak er een spelletje van!

‘Wie kan het vaakst opdrukken?’ ‘Lukt het me om acht keer 30 kilo te bankdrukken?’ of ‘Kan ik langer planken dan vorige week?’ Door een competitief element aan je training toe te voegen, daag je jezelf uit en maak je een training leuker!

7. Houd progressie bij.

Schrijf steeds op hoeveel herhalingen of gewicht je hebt kunnen tillen, duwen, zwaaien… etc. Het is leuk om te kunnen zien dat je stapje voor stapje sterker wordt! En het werkt ook nog eens motiverend.

8. Vergeet jezelf niet te belonen!

Goed getraind? Dan heb je dat lekkere toetje of die extra lange en warme douche verdiend! Bedenk voor jezelf een beloning waar je blij van wordt en denk daaraan tijdens het trainen. Wedden dat jij vrolijker je training doorkomt!

En nu richting de sportschool allemaal! GO! GO! GO!

Liefs,

Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie