Persoonlijke update: einde studie in zicht, wat nu? Een vaste baan, bloggen of op reis?

Tot nu toe was het altijd duidelijk wat me te wachten stond: eerst naar de basisschool dan richting een middelbare school, om vervolgens een studie te kiezen. En nu is opeens PATS BOEM dat hele traject ten einde. Wat ga ik straks doen? Een vaste baan zoeken? Fulltime bloggen? Of op reis? Ik ben er nog lang niet over uit wat ik precies wil maar hier en daar heb ik al wel wat plannen. In deze persoonlijke update vertel ik je er meer over.

‘…ik weet niet wat ik wil.’

Als alles volgens de planning verloopt, zal ik mijn masterscriptie onderzoek in februari 2019 afronden. Dat is dus nog maar 4,5 maand (#stressss)! Dan kan ik na het behalen van mijn pabo-diploma en bachelordiploma van Pedagogische Wetenschappen, ook mijn masterdiploma in ontvangst nemen. Hiermee kan ik voor de klas als juf (zowel regulier als speciaal onderwijs) maar kan ik er ook voor kiezen om ergens als orthopedagoog of gedragswetenschapper aan de slag te gaan. Ik vond het altijd fijn dat mijn studie zo breed was want net als met sporten vind ik gewoon heel veel dingen leuk en interessant. Maar nu kom ik dus de valkuil tegen: ‘er zijn zoveel mogelijkheden en ik weet niet wat ik wil!’

‘Fulltime bloggen?’

En dan heb ik ook nog het geluk dat ik van mijn hobby ‘bloggen’ mijn werk zou kunnen maken. Op dit moment zie ik het bloggen als ‘voor erbij’ of iets als ‘waar ik op kan terugvallen’ als ik straks niet meteen leuk werk kan vinden. Ik vind dit gewoon erg tof om te doen. Ik ben bang dat ik het bloggen als ‘moeten’ ga zien als ik er financieel afhankelijk van ben. Ik denk dat ik op zo’n moment het plezier erin verlies. Maar zoals ik al zei, zo zie ik het ‘op dit moment’. Het zou zo kunnen zijn dat ik daar over een paar maanden anders over denk.

‘Een ding is zeker: ik wil op reis!’

Ik kan nog lang nadenken over wat ik wil met mijn studie en/of ‘bloghobby’ maar één ding weet ik wel zeker: ik wil op reis! En dat zal hoogstwaarschijnlijk ook gaan gebeuren. In februari of maart (zodra mijn masterscriptie onderzoek is afgerond) zal ik samen met mijn vriend richting Midden-Amerika vertrekken. Om daar voor ongeveer 6 weken samen rond te gaan reizen in Mexico en Guatemala. Iets heel leuks om naar uit te kijken in deze zware scriptie tijden 😉

Waar ik na mijn reis nou uiteindelijk terechtkom? Daar probeer ik nog niet te veel over na te denken (#vindiksomswellastig). Ik zie wel waar ik volgend jaar zin in heb en gelukkig van word.

Hoe heb jij zo’n overgangsperiode ervaren? Wist jij na je school/studie wel meteen wat je wilde? Of ervaar je het net als ik als een spannende periode omdat je niet precies weet welke kant je op wil?

Liefs,
Jip

There are 12 comments for this article
 1. Nicole 17 oktober 2018 10:54

  Ontzettend gaaf en mooi dat je een reis naar Midden-Amerika gaat maken! Nog even hard werken en dan kan je genieten??. Toi toi!

 2. Rosemarijn 17 oktober 2018 20:53

  Wow, wat een toffe plannen! Gaat vast lukken voor februari, dat weet ik zeker. Mega veel succes daarmee. Ik herken het heel erg, zelfde vooropleiding (ACPA) en nu een master aan het doen, onderwijsinnovatie. Maar daarna? Geen idee? (Deels) voor de klas? Reizen? Ik laat me vast inspireren door jouw verhalen als het zover is!

 3. Marianne 17 oktober 2018 22:08

  Ik heb in augustus mijn bachelor diploma gehaald en nu al bijna een jaar op wereldreis. Je bent niet de enige die niet weet wat je wilt haha.

  • Jip Sanders 17 oktober 2018 22:25

   Stiekem fijn om te horen dat ik niet de enige ben! Geniet er nog van daar!! 🙂

 4. Rachel Kromdijk 17 oktober 2018 23:18

  Niemand weet denk ik echt wat die wilt.. en na een reis kom je altijd tot nieuwe inzichten! Geef jezelf de tijd, doe wat aan mediteren en dan krijg je vanzelf wel ideeën!

 5. Fleur Uittenbogaard 28 november 2018 22:21

  Reizen is in ieder geval een heel goed idee! Ik ben zelf voor 7 weken naar Australie geweest nadat ik gestopt was met mijn studie. Nu ben ik weer opnieuw begonnen en moet nog weer even een paar jaartjes knaller voordat ik weer kan. Zeker doen!

  • Jip Sanders 5 december 2018 20:00

   Dankje voor je reactie! Ik heb geboekt! Zo spannend. Jij succes met je studie en hopelijk kun je binnenkort weer een mooie reis maken! 😉

 6. Pingback: 5x best gelezen blogs 2018! – Jipsanders.com
 7. Pingback: Persoonlijke update: een tijdelijke baan? – Jipsanders.com

Geef een reactie