5 x mijn hardloopontbijtjes!

Ik ren het liefste in de ochtend wanneer de wereld nog niet helemaal wakker is. Dan kan ik het allermeeste genieten van mijn rondje door de stille natuur en de heerlijke frisse lucht. Nog een voordeel van hardlopen in de ochtend is dat je erna met een heerlijk en voldaan gevoel kunt beginnen aan je dag!

Het heeft mij wel een tijdje gekost om uit te vogelen wat ik het beste kan eten voor een hardloopronde in de ochtend. Niet ontbijten is voor mij geen optie omdat ik dan om de hoek al duizelig word en een te groot ontbijt vindt mijn maag ook niet leuk… 

In deze blog deel ik graag mijn 5 ‘hardloopontbijtjes’ die ik regelmatig eet vóór een ochtendrondje. Ieder lichaam reageert natuurlijk anders maar wie weet zijn deze ontbijtjes ook geschikt voor jou. Kijk je mee?

1. Boterhammen met appelstroop

Als ik een ‘kleine’ ronde van maximaal 5 kilometer ga rennen, kies ik vaak voor één bammetje met appelstroop. Als ik de deur uit ga voor een langere hardloopronde dan eet ik er meestal twee.

2. Boterhammen met pindakaas en banaan

Als ik een duurloop ga rennen van minstens 10 kilometer dan kies ik soms voor brood belegd met een banaantje. Zodat ik zeker te weten genoeg koolhydraten binnenkrijg! En de pindakaas? Tja, dat vind ik gewoon heel erg lekker bij deze combinatie! 🙂

3. Een banaantje

En soms eet ik gewoon snel een banaantje. Zo simpel kan het zijn. 🙂

4. Een reep

Een andere keer vind ik het lekker om met een reep te ontbijten voor het rennen. Snel, lekker en voedzaam. Ik eet meestal een reep van Vifit Sports of de Body and Fitshop.

5. Een plak bananenbrood

Wanneer ik nog een bananenbrood in de koelkast heb liggen, neem ik hier soms een plakje van. Dit is ook een niet te groot maar goedvullend ontbijtje. (PSSST! Soms doe ik het plakje voor ongeveer 10-20 seconde in de magnetron, een warme plak is nog lekkerder!) Een aantal receptjes van verschillende bananenbroden die ik regelmatig maak, vind je hier.

ZO. Dit waren 5 hardloopontbijtjes die ik afwissel. Zoals je ziet zijn het bij lange na geen culinaire ontbijtjes. Voor een ochtendrondje wil ik juist direct kunnen ontbijten zonder lang in de keuken te hoeven kokkerellen zodat ik zo snel mogelijk de deur uit kan.

Ren jij wel eens in de ochtend? Wat ontbijt je dan van te voren? Laat het me weten in reactie want dan kan ik ook weer verder uitproberen! 🙂

Liefs,
Jip

There are 5 comments for this article
  1. peter 18 oktober 2018 19:05

    meestal eet ik niks. een paar glazen water en dan gaan met die banaan. wel neem ik sportdrank mee voor onderweg. Na de loop een stevig ontbijt en ik ben er weer.

  2. Pingback: Eetdagboekje juni 2019 – Jipsanders.com
  3. Pingback: Berlijn Marathon – Q&A #1 – Jipsanders.com

Geef een reactie