Sportdagboekje november 2018

Na de 20 kilometerrun in Marseille van afgelopen zondag heb ik niet stilgezeten! Wel heb ik de eerste dagen rustig aan gedaan om mijn beentjes te laten herstellen. In deze blog neem ik je mee in mijn workouts van afgelopen week. Van een ‘herstel hardlooprondje’ tot zwaaien met gewichten en van een volledige rustdag tot een uurtje fietsen. Let’s go!

Maandag: ‘rustdag’

Maandag stond er nog een dagje in Frankrijk op de planning. Op wat slenteren door de stad na heb ik niet veel bewogen want #spierpijn #AUW!

Dinsdag: rekken en strekken

Één ding was duidelijk: mijn lichaam was kilometers bergop rennen niet gewend. Mijn benen voelden namelijk alsof ik er een mega zware legday op had zitten. Daarom leek het me verstandig om wat rek- en strekoefeningen te doen. Nou, dat was me toch ongemakkelijk! Ik ben al een stijve hark van mezelf maar nu was er gewoon geen beweging in te krijgen… Achteraf voelden mijn spiertjes gelukkig al wel een stukje soepeler!

Woensdag: uurtje fietsen

Op woensdag besloot ik om een uurtje te fietsen met wederom als doel: de beentjes te laten herstellen. Gewoon op mijn gemak. Ik zette een leuk filmpje op en toen was het uurtje zo voorbij. Het voordeel: de beentjes voelden hierna bijna weer als vanouds! 🙂

Donderdag: hardlopen, 5 kilometer op het gemak!

Ik was er voor mijn gevoel weer klaar voor: een hardlooprondje! Rustig holde ik 30 minuten langs de Waalkade in Nijmegen. Ik merkte we direct zware benen op (ja, nog steeds) maar ik was allang blij dat ik geen rare pijntjes voelde! YES.

Vrijdag krachttraining: rug + benen.

Op vrijdag besloot ik voor een krachttraining te gaan. Allereerst deed ik een aantal oefeningen voor mijn rug. Denk aan: ‘pull-ups’, ‘cable seated low row’, ‘lat pull down’ en ‘dumbbell row’. Tot slot koos ik voor nog twee oefeningen voor de benen. Zonder gewicht want ik had deze oefeningen al een tijdje niet gedaan en wil het rustig opbouwen! (Ik deed ‘squats’ alleen met stang en ‘legpress’ op weinig gewicht).

Zaterdag: krachttraining: borst + ‘core-stability’.

Deze ochtend ga ik wederom voor een krachttraining. Ik ben van plan om deze ochtend verschillende oefeningen te gaan doen met weerstandbanden voor de ‘core stability’. Met daarna nog een aantal oefeningen voor de borst (denk aan: ‘bankdrukken’, ‘dumbbell flyes’ en ‘push-ups’).

Zondag: ‘langere’ duurloop

Tot slot ben ik van plan om morgen weer een langere duurloop te rennen. Ik denk dat ik voor een afstand van ongeveer 10 tot 12 kilometer ga. Maar dit laat ik nog even afhangen van hoe ik mij morgen voel. Ik wil komende tijd proberen om één keer per week een ‘langere’ run te rennen. Zodat mijn lichaam hier meer gewend aan raakt. In afwisseling met snellere en ‘kortere’ rondjes.

En dan is de week voorbij!

Laat in een reactie weten hoeveel workouts jij deze week gedaan hebt! 🙂

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie