Recept: havermoutpizza met pindakaas en banaan.

De combinatie pindakaas met banaan, ik kan er geen genoeg van krijgen. Daarom deel ik wederom een receptje met deze ingrediënten. Dit keer heb ik er een pizzaatje van gemaakt. En niet zomaar eentje, maar een ontbijtpizza! Vijf minuutjes voorbereidingstijd en 20 minuutjes in de oven. Dan is het smullen kan ik je vertellen! 🙂 Kijk je mee naar het hele receptje? 

Ingrediënten voor één pizzaatje:

– 1/2 banaan
– ongeveer 40 gram havermout 
– 1 ei
– 2 eetlepels honing
– een snufje kaneel
– 15 gram pindakaas

Hoe maak je het?

Als je het goed doet (er kan niet heel veel fout gaan hoor) hoef je maar 5 minuutjes in de keuken te staan. Stap 1: verwarm de oven voor op 180 graden. Stap 2: mix de havermout met een eitje, kaneel en honing. Stap 3: kneed hier vervolgens een pizzabodempje van. Rond, vierkant of een rechthoek… het is jouw pizzafeestje dus maak er iets leuks van. Stap 4: wanneer de oven voorverwarmd is, leg de bodem erin voor 20 minuutjes op 180 graden. Is de bodem na 20 minuutjes mooi bruin geworden? Dan ben je bijna klaar! Stap 5: smeer er nog een flinke laag pindakaas overheen met wat plakjes banaan EN SMULLEN MAAR!

De pindakaas zal vanzelf smelten omdat de bodem nog warm is, dat is een teken dat je kan gaan smullen! YUM.

Voedingswaarden

Kcal = ± 434
Koolhydraten = ± 53 gram
Eiwitten = ± 16 gram
Vetten = ± 17 gram

Fijne zondag!

Liefs,
Jip

There is 1 comment for this article
  1. Pingback: 6x mijn favoriete recepten met pindakaas! – Jipsanders.com

Geef een reactie