Over 12 dagen een volgende hardloopwedstrijd?!

Ik vroeg gisteren aan jullie via mijn Instagram wat een leuk volgend hardloopdoel voor mij zou kunnen zijn. Ik kreeg een aantal toffe reacties zoals de Stevensloop in maart of een 10 kilometer run binnen de 45 minuten… Ondanks dat ik jullie ideeën zeker ga bekijken en overwegen, moet ik bekennen dat ik al een volgende run gepland heb staan. Ik moest snel beslissen want deze is al over 12 dagen?! In deze blog vertel ik je welke afstand, wanneer en waar! 

‘Tja, blame it on die heerlijke hardloopvibes!’

Al in het vliegtuig van Frankrijk naar Nederland (met de medaille natuurlijk nog om mijn nek) was ik al bezig met mijn volgende hardloopwedstrijd… Tja, blame it on die heerlijke hardloopvibes. Ik heb een tijdje geleden te maken gehad met een blessure. Deze is helaas nog niet helemaal weg maar heb ik redelijk onder controle. (Lees: met dagelijkse oefeningen en bewustwording van een goede looptechniek gaat dit steeds een stukje beter).

Deze hardloopwedstrijd heb ik al langer in gedachte maar ik wilde eerst even de heuvelachtige run in Frankrijk afwachten. Lukte het mij om deze 20 kilometer door de bergen pijnvrij te rennen? Dan mocht ik mezelf pas inschrijven. En YESSS het is gelukkig zo gegaan. De dag erna had ik wel een beetje last van mijn voet, maar het is en blijft immers mijn zwakke plek. Na een aantal dagen goed rust pakken, voelt het alweer een stuk beter.

‘… ik vind deze route zo ontzettend mooi!’

Daarom heb ik me direct toen ik thuis kwam ingeschreven voor de Zevenheuvelenloop 2018 in Nijmegen! Deze wil ik hééél graag rennen want ÉÉN: ik woon bijna naast de start (en het altijd leuk om mee te doen aan een wedstrijd in eigen stad). En TWEE: ik vind deze route zo ontzettend mooi!

‘… dus stiekem zou ik het wel heel tof vinden om onder deze tijd te eindigen!’ 🙂

Ik heb deze route (15 kilometer) een aantal keer gelopen als training voor de 20 kilometer in Marseille-Cassis en iedere keer heb ik kippenvel tijdens het rennen, ervaar ik een runnershigh en denk ik WAUW wat een mooie bosrijke omgeving! Tijdens een wedstrijd krijg ik altijd NOG MEER adrenaline. Dus ja ik heb er zin in!

Vorig jaar heb ik de Zevenheuvelenloop ook gelopen (lees hier het verslag) en had ik een tijd van 1 uur, 15 minuten en 29 seconden. Stiekem zou ik het heel tof vinden om onder deze tijd te eindigen! Maar mijn grootste doel is lekker kunnen hollen! 🙂

Wie o wie doet er nog meer mee met de Zevenheuvelenloop 2018 en kan ik dus tegenkomen 18 november in mijn mooie stadje Nijmegen? Let me know!

Liefs,
Jip

There are 5 comments for this article
 1. Diana 6 november 2018 09:48

  Ik ben er ook bij! Dit wordt mijn eerste grote run!

  • Jip Sanders 8 november 2018 22:56

   Spannend, tof dat je meedoet. Ik wens je alvast heel veel succes! Je kan het??

 2. Lisa 6 november 2018 18:30

  Mooiste wedstrijd van het jaar ?

 3. Sandra 13 november 2018 03:52

  Hey Jip alles goed?

  Ik doe ook mee 🙂 het wordt mijn 5e x dat ik hem loop. Ik kan niet wachten! Het is mijn favoriete loop van het jaar!
  Veel succes en misschien zie ik je wel. Dat zou echt leuk zijn! Ik heb start vak bruin en jij?

  Liefs San

Geef een reactie