4x Jips ‘standaard’ ontbijtjes.

Het ontbijt… ik vind het de lekkerste maaltijd van de dag. Maar eerlijk is eerlijk, ik heb ook geen zin om ’s ochtends vroeg langer dan tien minuten in de keuken te staan. Hoewel die stapels pannenkoeken en havermout gerechten uit de oven er heerlijk uit zien, neig ik toch snel naar mijn ‘standaard ontbijtjes’. Ik wissel eigenlijk bijna altijd af tussen 4 verschillende simpele ontbijtjes. In deze blog zet ik ze op een rijtje! Kijk je mee? 🙂 

1. Bakkie kwark met eiwitpoeder en fruit.

Het eerste ontbijtje wat ik wekelijks eet is een bakje kwark met meestal twee verschillende soorten fruit. Ik mix ongeveer 250 gram (magere) kwark met een schepje eiwitpoeder (Whey Perfection – Berry Blast) en gooi er erna wat fruit overheen. Dit is eigenlijk altijd een banaantje in combinatie met stukjes appel, blauwe bessen of frambozen. Omdat ik dat gewoon het allerlekkerste vind!

2. Bakkie kwark met havermout en fruit.

Dit is eigenlijk precies hetzelfde recept als hierboven maar dan vervang ik de eiwitpoeder door een aantal schepjes havermout. Dit doe ik bijvoorbeeld voor het sporten als ik wat meer koolhydraten in mijn ontbijt wil (voor de energie).

3. Overnight oats!

Verder wissel ik af tussen twee soorten havermoutjes. Ten eerste is dit ‘overnight oats’. Ik zet deze, zoals de naam al zegt ’s avonds al klaar zodat het in de ochtend een lekkere textuur heeft gekregen. Ik mix het volgende in een schaaltje: 250 ml water, 40 gram havermout, een banaan in stukjes, rozijnen en wat snufjes kaneel. Dit prutje doe ik vervolgens 90 seconde in de magnetron. Hierdoor heeft het mengsel in de ochtend naar mijn mening de juiste dikte.

In de ochtend warm ik het havermoutje nog eens op in de magnetron (ongeveer 1 minuut). Tot slot doe ik er nog een flinke lepel pindakaas overheen et voilá, havermoutje nummer 1 is ready!

4. Warme ‘chocolade’ havermout!

Het tweede havermoutreceptje dat ik regelmatig maak, bereid ik wel pas voor in de ochtend. Ik doe de volgende ingrediënten in een pannetje die ik op het vuur zet: 200 ml melk, 40 gram havermout, een schepje eiwitpoeder (Smart Protein – Chocolate  Milkshake), een banaantje en een handje rozijnen. Ik roer dit prutje door elkaar totdat ik vind dat het de juiste dikte heeft. Tot slot strooi ik er nog iets van pure hagelslag op cacao nibs overheen! 🙂

Dit zijn mijn  4 ‘standaard ontbijtjes’! Ik kies steeds waar ik het meeste zin in heb. In de winter is het iets vaker een warm havermoutje in de zomer iets vaker een bakje kwark met fruit.

Je ziet ook wel wat mijn favoriete ontbijtschaaltjes zijn he, HA-HA. (Deze heb ik ooit bij de Albert Heijn gekocht. Ik weet niet of ze daar nog verkrijgbaar zijn). Hopelijk heb je hier wat inspiratie uit kunnen halen.

Ik zou zeggen maak er je eigen versie van en SMULLEN MAAR! 🙂
Laat in mijn reactie weten wat jouw favoriete ‘standaard ontbijtje’ is!

Liefs
Jip

There are 3 comments for this article
  1. Pingback: Friday favourites #108 – Jipsanders.com
  2. CIndy 13 november 2018 12:53

    Havermout is mijn all time favoriet.
    Met heel veel kaneel en capuccino(smaak) of vanille eiwitpoeder. En vaak ook verse geraspte gember erdoor gekookt.
    Banaantje erdoor en zo’n fijne start van de dag.

Geef een reactie