7x motivatie tips om te blijven hardlopen in de herfst/winter.

Ik weet van mezelf dat ik een ‘mooi weer loper’ ben. Als het koud en vies weer is dan duik ik mega graag de bank op met een kop thee en mijn grote vriend Netflix. Toch weet ik dat ik blij word van hardlopen. Zelfs in de herfst en winter. Is dit herkenbaar voor jou? In deze blog geef ik mijn 7 tips om toch rondjes te blijven hollen met dit koude en donkere weer. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder! 

1. Daar is ‘ie weer: stel een doel!
Deze tip heb je vast wel eens vaker gelezen maar dat is niet voor niets want voor mij helpt dit echt! Heb ik geen doel? Dan kan ik vanavond wel lekker rustig aan doen toch? Heb ik WEL een doel. Dan weet ik waar ik het voor doe en ga ik veel gemakkelijker de deur uit! Wat voor een doelstelling ik bedoel? Dat kan van alles zijn! Schrijf je bijvoorbeeld in voor een hardloopwedstrijd voor over een aantal maanden of stel een doel zoals ‘over twee maanden wil ik vijf kilometer kunnen rennen binnen 30 minuten‘. Is dit gelukt? Dan mag je jezelf natuurlijk ook met iets leuks/lekkers belonen… 😉

2. Ren samen.
Je kunt je hardloopbuddy toch niet alleen laten gaan? Dat is precies de reden waarom samen rennen motiverend kan werken. Eerst samen hollen, dan samen Netflixen… Jullie kunnen het!

3. Zorg voor toffe hardloopkleding.
Een spiksplinternieuwe hardloopoutfit wil ik maar al te graag testen. En ja, ik vind dit een goed excuus –> SHOP, SHOP, SHOP! 😉

4. Houd je progressie bij.
Schrijf de rondjes die je gerend hebt (afstanden + tijden) op in een schriftje of houd dit bij via een app (Strava/Runkeeper). Terug kunnen kijken op wat je al bereikt hebt helpt mij om nog beter en sneller te willen worden! Oftewel, meer motivatie om weer een rondje te maken.

5. Zorg voor motiverende muziek!
Download een aantal nieuwe nummers waar jij heel vrolijk van wordt en geloof me, het hardlopen wordt een stuk aangenamer.

6. Denk aan het gevoel achteraf!
Dit werkt voor mij mega goed. Heb ik geen zin om hard te lopen? Dan stel ik mezelf de volgende vragen achter elkaar –> 1. Hoe voel ik me straks als ik op de bank lig en heb besloten het rondje te skippen? … En 2. ‘Hoe voel ik me straks als ik thuis kom van een rondje hollen, ik een frisse douche neem en DAN de bank op plof?’ Juist. Ik ben al onderweg.

7. Denk niet té veel na.
Tot slot is mijn tip om niet té veel na te denken. Over ‘of je wel tijd hebt om te rennen’, ‘of je wel fit genoeg bent’, ‘welk rondje je wilt gaan rennen’ of ‘hoe laat je wilt gaan rennen’… enzovoorts. Gewoon gaan met die banaan en kijken waar je uitkomt. Voordat je gaat twijfelen of je wel zin hebt, ben je alweer terug! 😉

Succes! Heb jij nog een andere tip die motiverend voor jou werkt en die ik dus kan toevoegen aan dit rijtje? Laat het me weten in een reactie! 🙂

Liefs,
Jip

There are 3 comments for this article
  1. Ingrid 15 november 2018 08:10

    Word lid van een club, dan hoef je niet ma te denken, wanneer, hoe lang, hoe hard, welke route! Word allemaal voor je geregeld!

    • Jip Sanders 5 december 2018 20:10

      Hier ben ik zeker overna aan het denken. Bedankt voor de tip! 😉

Geef een reactie