Friday favourites #109

Afgelopen week probeerde ik een nieuw lasagne recept uit, raakte ik verslaafd aan een Netflix serie en hield ik een pepernoten proeverij. In deze blog vertel ik over de winnende smaak en andere leuke momentjes van afgelopen week!

Uitgebreid lunchen op zondag met mijn lieve oma.

Op het gemak wandelen naar een lunchtentje. Om daar vervolgens te genieten van een kleurrijke broodplank en een grote kop thee. Ik kan zo’n zondagmiddag wel waarderen! 🙂

Iets te veel van het goede (Netflix)…

Toen ik thuiskwam van deze gezellige lunchdate met mijn oma, wilde ik ‘eventjes’ op bed gaan liggen. Ik besloot de eerste aflevering van Riverdale te gaan kijken. Het resultaat: heel wat uurtjes later en zes afleveringen verder lag in nog steeds languit in bed. Oeps… Ach, nu was het een échte zondag! 😉

Ik ben ondertussen bij aflevering 10 van ‘Riverdale’. Een dramaserie over een aantal middelbare scholieren en hun families. Er wordt een moord gepleegd en iedere keer komt er weer een nieuw geheim aan het licht. De serie vind ik hier en daar té voorspelbaar maar (zoals ik al zei) het kijkt gewoon lekker weg. Een prima serie voor een avondje bingewatchen dus!

Nieuw lasagne recept met zalm.

Mijn vriend en ik hadden zin in lasagne maar eigenlijk ook in zalm. Dus waarom niet een combinatie hiervan? We maakten een paar lagen van lasagne vellen met daartussen steeds als vulling: spinazie gemixt met ricotta, ui en knoflook, plakjes aubergine, plakjes tomaat en natuurlijk gerookte zalm. Tot slot deden we er nog wat geraspte kaas overheen. Dit deden we voor 30 minuutjes in de oven op 200 graden. Het was smullen!

Even ontsnappen aan de drukte.

Ik vind het tof om in de stad te wonen want er is genoeg te doen. Maar af en toe ontsnappen aan de drukte geeft mij ook een heerlijk gevoel! In Nijmegen hoef ik alleen maar de brug over te steken en dan kom ik deze groene omgeving tegen. I LIKE! Dit plekje is tevens een van mijn favoriete hardlooproutes.

BRRRR, doe mij maar een warm ontbijtje!

Je ligt heerlijk in je warme bedje, trekt de dekens van je af en merkt dan dat het buiten wel heel koud is. BRRR! Hoe meer we richting de winter gaan, hoe meer ik kan genieten van een warm ontbijtje. Ik maakte afgelopen week dit havermoutje en dat was smullen!

De volgende ingrediënten gingen in een pannetje: 250 ml melk, 1 scoop eiwitpoeder in de smaak ‘bosvruchten’, 40 gram havermout, 1 appeltje, een handje frambozen en wat rozijntjes. Zet het pannetje op het vuur en blijf roeren dat het volgens jou de juiste dikte heeft. Giet het in een leuk schaaltje en HUP duik nog even snel terug je warme bed in om hiervan te genieten. 😉

Dit vind ik het perfecte hardloopweer!

In de ochtend wanneer ik uit bed stap, vind ik dat koude weer maar niets. Maar voor een hardloopronde vind ik dit heerlijk. Een frisse neus halen met het zonnetje in je gezicht. YES.

En last but not least: de pepernoten proeverij (Van Delft)

Omdat ik natuurlijk wel een eerlijk oordeel wil geven, heb ik ze speciaal voor jullie meerdere keren geproefd. 😉  #zwaarleven #iedereavondmisselijk… Maar hier is ‘ie dan. Zes pepernotensmaken, één uitslag:

  1. Caramel-zeezout, deze is en blijft voor mij toch echt de allerlekkerste!!
  2. Truffel, normaal ben ik niet zo’n fan van truffel maar de zak was toch wel heel snel leeg… 😉
  3. Ruby chocolate, chocoladesmaak maar dan net wat zoeter. Ik vind deze ook lekker!
  4. Stroopwafel, lekker! Maar wel een lichtelijke koffiesmaak en daar houd ik niet zo van.
  5. Naturel, deze blijft gewoon heel lekker!
  6. Raspberry cheesecake, de nasmaak vind ik lekker (cheesecake) maar het laagje eromheen (raspberry) vind ik net iets te heftig (lees: zuur!)

Al met al, vind ik ze allemaal smullen! Maar de karamel-zeezout is en blijft voor mij de winnaar! Zou jij nou ook al deze pepernotensmaken willen uitproberen? Houd dan mijn Instagram in de gaten want misschien komt er komende week wel een win-actie! 😉 (… hint! hint! hint!)

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie