Recept: havermoutje met pepernoten.

De Sint is weer in het land! De tijd van het jaar waar je jezelf iedere avond zonder schuldgevoel misselijk mag eten van de pepernoten. Ik kreeg van de Van Delft pepernotenfabriek zes verschillende smaken pepernoten toegestuurd. Van ‘raspberry cheesecake’ tot ‘stroopwafel’ en van ‘caramel-zeezout’ tot ‘truffel’. Ik mocht ze allemaal proeven en bedacht me toen: dit kan ook lekker zijn met havermout! Het receptje van mijn pepernoten havermoutje vind je in deze blog! 

Ingrediënten:

– 200 ml melk
– 30 tot 40 gram havermout 
– een banaan
– een snufje kaneel
– een lepel pindakaas (± 12 gram)
– last but not least: een handje pepernoten! (± 20 gram)

Hoe maak je het?

Een havermoutje zonder eiwitpoeder maak ik altijd in de avond al klaar. Ik vind het havermoutje in de ochtend dan meer smaak hebben. En nee, veel werk is het zeker niet. Zo maak  ik het:

‘S avonds: ik doe de melk, de havermout, de banaan in stukjes en een snufje kaneel bij elkaar in een schaaltje. Dit roer ik door elkaar en zet ik vervolgens voor 1 minuut in de magnetron. (Dit doe ik zodat het havermoutje in de ochtend dik genoeg is). Vervolgens dek ik het schaaltje af en zet ik het in de koelkast.

‘S ochtends: In de ochtend zet ik het schaaltje nogmaals voor 1 minuut in de magnetron. Hierna vind ik het de perfecte structuur hebben. Nu is het tijd voor de toppings: een flinke lepel pindakaas ennnnn daar komt ‘ie: een handje pepernoten! Welke variant is geheel aan jou. Ik koos deze ochtend voor ‘gewone’ pepernoten maar de ‘caramel-zeezout’, ‘stroopwafel’ en ‘chocolade’ smaken lijken mij in dit ontbijtje ook heeeel lekker.

Even goed roeren en smullen maar! 🙂

Voedingswaarden

Kcal = ± 485
Koolhydraten = ± 75 gram
Eiwitten = ± 14 gram
Vetten = ± 13 gram

Fijne zondag!

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie