9x ‘gezonde’ tussendoortjes.

Ik merk dat ik vaak neig naar ‘ongezonde’ snacks zodra ik onderweg ben. Ik krijg dan trek maar heb soms geen eten meer bij me. Als ik eenmaal iets te eten wil kopen, vind ik het heel lastig om een ‘bewuste’ keuze te maken. Want ja, die gevulde koeken, Snickers en zakjes chips zien er wel heel aantrekkelijk uit… 

Mijn tip om deze ‘ongezonde’ keuzes te voorkomen is om goed voorbereid te zijn en dus voldoende ‘gezonde’ snacks op zak te hebben! Dan heb je al iets bij je en hoef je geen ‘bewuste’ keuzes meer te maken! In deze blog deel ik 9 ‘gezonde’ tussendoortjes die handig zijn om mee te nemen voor onderweg! Ben je op zoek naar inspiratie? Kijk dan snel verder!

1. Een stuk fruit!

Zo simpel kan het zijn. Gooi een banaantje, appel of peer in je tas en je hebt sowieso een ‘gezonde’ snack waar je op kunt terugvallen als je honger krijgt onderweg.

2. Een plakje bananenbrood!

Ik sta regelmatig in de keuken om een bananenbrood te bakken. Ten eerste omdat ik dit heel lekker vind en ten tweede omdat het een gemakkelijke snack is voor onderweg. Ik ben echt maar een kwartiertje bezig om dit receptje te bereiden. (En nee, ik ben echt geen keukenprinses…) En dan heb ik voor de hele week een ‘gezond’ en lekker tussendoortje! I LIKE (Klik hier voor het recept dat ik vrijwel altijd maak).

3. Een (eiwit)reep!

Als je mij langer kent dan weet je dat ik hier gek op ben. Mijn meest favoriete (eiwitrepen) zijn van de Body & Fitshop, Personal Protein en Vifit Sports! Als ik op zoek ga naar repen let ik wel op welke voedingsstoffen erin zitten + de hoeveelheid suikers.

4. Een plakje bonenbrownie!

Net als het bananenbrood is dit echt easy peasy om te maken. Hier bedoel ik mee: max. een kwartiertje in de keuken voor een voorraad voor de hele week. Deze bonenbrownie met onder andere cacaopoeder en dadels vind ik een lekker tussendoortje dat me doet denken aan chocolade. En tja, ‘gezond’ chocolade snoepen? Wie wil dat nou niet 😉 (Pssst! Het receptje vind je hier).

5. Handje nootjes

Neem wat nootjes mee en snoepen maar!

6. Snoepgroenten

Van cherrytomaatjes tot stukjes paprika en van snackworteltjes tot stukjes komkommer. Met rauwkost kun je goed variëren, het is makkelijk mee te nemen én het is zonder twijfel ‘gezond’ te noemen. SNACKEN MAAR!

7. Gekookt eitje

Soms neem ik een gekookt eitje mee als snack voor onderweg. Hier zitten eiwitten + ‘gezonde’ vetjes in én het is makkelijk mee te nemen voor onderweg!

8. Een eiwitshake!

Ik merk dat ik soms moeite heb om voldoende eiwitten binnen te krijgen als ik een hele dag op pad ben. Een eiwitshake kan voor mij dan een goede oplossing zijn! Mijn favoriete shakes zijn van de Body & Fit shop!

(Ik mix dan de ‘Smart Protein’ variant in de smaak ‘Chocolade’ met wat melk of ga voor de ‘Whey Perfection’ variant in de smaak ‘bosvruchten’ met wat water. Ik mix vaak smaken als chocolade en vanille met melk omdat ik dit lekker romig vind smaken. Juist wat fruitigere smaken vind ik lekkerder in combinatie met water. Dit is natuurlijk helemaal je persoonlijke voorkeur dus ik zou zeggen: probeer even uit wat jij lekker vindt).

Dat waren al ‘mijn gezonde’ snacks op een rijtje!

Heb jij nog een lekker en ‘gezond’ tussendoortje dat mij kan redden van ongezonde keuzes onderweg? Laat het me dan weten in een reactie!
Dan kan ik dat een keertje uitproberen en misschien wel aan dit lijstje toevoegen! 🙂

Liefs,
Jip

There are 2 comments for this article

Geef een reactie