Mijn hardloopdoel voor december 2018!

In oktober was mijn hardloopdoel het uitlopen van de 20 kilometerrun in Marseille-Cassis en in november wilde ik graag een nieuwe PR halen op de Zevenheuvelenloop in Nijmegen. Deze doelen heb ik gelukkig allebei bereikt! Maar wat nu? Het jaar is bijna voorbij maar toch wil ik nog één hardloopdoel stellen! Welk doel dit is en waarom, vertel ik je in deze blog!

De reden dat ik juist nu een hardloopdoel wil stellen:

Ik heb niet per se iedere maand een specifiek hardloopdoel nodig maar ik merk nu met het winterse weer dat mijn motivatie soms wel heel ver te zoeken is. Dat is voor mij de reden dat ik voor de maand december wel een doel wil stellen! Ik kies er dit keer niet voor om te gaan trainen voor een bepaalde wedstrijd maar voor het volgende: ‘de komende maand december wil ik iedere week drie rondjes hardlopen’.

Bij een doel hoort natuurlijk ook een beloning!

Voorheen rende ik vaak één of twee keer in de week een rondje omdat ik daarnaast ook nog andere sporten deed zoals fitnessen en voetballen. De laatste tijd ben ik vaker gaan hardlopen en merk ik dat ik hier steeds meer plezier uit haal. Om deze reden wil ik gaan uitproberen hoe het mij bevalt om dus drie keer in de week te rennen. Herstelt mijn lichaam genoeg op tijd? Hoe combineer ik dit met andere sporten die ik leuk vind? Dit zal ik allemaal ervaren.

Bij een doel hoort natuurlijk ook een beloning. Als het me lukt om komende maand iedere week drie keer de deur uit te gaan, dan mag ik van mezelf een nieuw paar hardloopschoenen trakteren. Dit helpt me denk ik wel om de deur uit te gaan! 😉

Hoe ik de rondjes ongeveer wil gaan verdelen:

Het liefst verdeel ik de drie rondjes in een week als volgt: 1. een kort rondje waarbij ik bewust let op mijn looptechniek. 2. een interval rondje (HELP!) en 3. een langere duurloop van 10+ kilometers. Of dit me gaat lukken zal ik vanzelf zien.

Toch nog een soort van ‘hardloopwedstrijd’ in december!

Daarnaast heb ik komende zondag (9 december) nog een Urban Trail in Eindhoven gepland staan. Deze run zal is zonder wedstrijdelement en dus ook zonder tijdsregistratie. Het is een parcours van 10 kilometer waarbij je langs en door unieke gebouwen rent waar ‘je in het gewone leven niet zomaar kunt komen’ (dit maakt mij heel nieuwsgierig!’) Het wordt omschreven als een ontdekkingstocht van sportiviteit, cultuur en architectuur en is dus niet per se gericht op het snel willen afronden van het parcours. Vandaar dat ik mijn doel niet gekoppeld is aan deze wedstrijd… Maar dit betekent niet dat er geen zin in heb. 🙂

Wat is jouw hardloopdoel voor deze laatste maand van het jaar 2018? Laat het me weten in een reactie!

Liefs,
Jip

 

There are 2 comments for this article
  1. mascha 5 december 2018 11:15

    ik ga deze maand hardlopen als ik daar zin in heb. Mijn gehele sportdoel is het plezier terugvinden in sporten. Want dat heb ik anderhalve maand gemist

    • Jip Sanders 5 december 2018 19:52

      Mooi doel! Plezier hebben in sporten vind ik ook het allerbelangrijkste!

Geef een reactie