De verre reis is geboekt!

Een verre reis maken staat al voor langere tijd op mijn bucketlist. Maar wanneer? Waarheen? En met wie? Dat wist ik tot op heden nog niet zo goed. Gelukkig heb ik nu een perfect moment gevonden om dit voornemen waar te maken! Waar de reis heen gaat, voor hoe lang ik vertrek en met wie, dat vertel ik je allemaal in deze blog! Lees je mee?

Dit is HET moment.

Mooie plekken bezichtigen, andere culturen snuiven en even ontkomen aan die dagelijkse sleur. Enkel met een backpack, een reismaatje en de nodige spulletjes, that’s it. Dit zou ik zo graag een keer voor een langere periode willen ervaren!

Ik ben op dit moment nog aan het studeren maar langzaamaan komt het einde hiervan in zicht. Aan de ene kant vind ik dit helemaal niet leuk want het studentenleventje bevalt me nog best wel. Aan de andere kant ben ik ook wel toe aan een nieuwe fase, een nieuwe uitdaging, een baan…? En dus vind ik dit HET MOMENT om die reis te gaan maken! (Nu ik die baan nog niet heb).

Maar waarnaartoe? Australië? New Zeeland? Zuid-Amerika? Of toch richting Azië? Een keuze maken vond ik (zoals altijd) knap lastig. Maar het is gelukt, de keuze is gemaakt!

De reis gaat naar…

Mexico en Guatemala! Ik heb hier zo veel mooie dingen over gelezen en kan niet wachten om op ontdekkingstocht te gaan in deze twee landen. Van alle maya-tempels tot de witte en paradijselijke stranden en van de jungle tot heel veel burrito’s en Corona’s!

Die Corona’s zal ik wel moeten delen… 🙂

De Corona’s zal ik moeten delen… Gelukkig doe ik dat met alle liefde! 😉 We hebben namelijk enorm het geluk dat mijn vriend precies tegelijk klaar is met zijn studie en dus ook een reis kan maken! Samen zullen we voor ongeveer 4 weken een rondreis maken door Mexico om vervolgens nog voor 2 weken door te reizen naar Guatemala. We vertrekken half februari en zullen dan weer begin april terugkomen.

Ik vind het mega spannend maar kijk er ook zo naar uit om een keer voor langere tijd ‘niets te hoeven’. Ik ben ook benieuwd naar de cultuur, mooie én minder mooie dingen die we gaan tegenkomen.

Scriptiedruk…

Dit is tevens de reden dat je de laatste tijd zoveel plaatjes van mij voorbij ziet komen waarbij ik achter de computer zit. Want door mijn reis ligt de druk om mijn scriptie te halen wel heel erg hoog! Stiekem vind ik dit helemaal niet zo erg want motivatie, dat heb ik nu wel! 😉

Ben jij bekend met reizen door Mexico en/of Guatemala en heb jij nog goede tips voor ons? Laat dit ons dan weten in een reactie!

Liefs,
Jip

There are 8 comments for this article
 1. Pingback: Friday favourites #112 – Jipsanders.com
 2. Rachel Kromdijk 8 december 2018 10:17

  Ah wat super leuk, alvast heel veel plezier en geniet ervan (maar dat komt vast wel goed)

 3. Pingback: 6x mijn tips om geconcentreerd te kunnen studeren – Jipsanders.com
 4. Aafke 25 december 2018 21:00

  Oh hoe tof! Ik ben al 3x eerder in Mexico geweest. De laatste reis staat op m’n blog, daar vind je ook veel tips. Voornamelijk Yucatan. Veel voorpret gewenst ?

 5. Pingback: Mijn 5 doelen voor 2019! – Jipsanders.com
 6. Pingback: Friday favourites #118 – Jipsanders.com
 7. Pingback: Friday favorites #119 – Jipsanders.com
 8. Pingback: Friday favourites #114 – Jipsanders.com

Geef een reactie