Wedstrijdverslag Urban Trail run Eindhoven 2018: een hardloopparcours dwars door gebouwen?!

Afgelopen zondag deed ik mee aan de derde editie van de ‘Urban Trail run in Eindhoven’. Dit was geen normale hardloopwedstrijd. Sterker nog, het was niet eens een wedstrijd! Maar een unieke hardloopbeleving met een parcours van wel 15 verschillende toffe ‘highlights’. Zo renden we dwars door een basisschool, door het kantoor van het Eindhovens Dagblad en het Evoluon. Ik zal eerlijk zijn, in het begin was ik een beetje sceptisch maar naarmate de run vorderde, veranderde mijn mening. In deze blog vertel ik je meer over deze nieuwe hardloopervaring! Kijk je mee?

De niet zo optimale voorbereiding… OEPSIE.

Eenmaal bij de start aangekomen constateerden mijn hardloopmaatje en ik dat we 24 uur geleden op precies dezelfde locatie nog een feestje hadden. OEPSIE. Onze voorbereidingen konden dus beter. Gelukkig was de run vandaag vooral voor de gezelligheid. Er werd dan ook geen tijd geregistreerd.

Om precies 9:30 uur klonk het startschot! We kwamen als allereerst bij een restaurant waar we doorheen moesten rennen. Alleen stond er bij de ingang een rij waar we moesten wachten. Ik moet zeggen dat ik hierdoor wat geïrriteerd raakte. Ik wilde gewoon lekker rennen en had eigenlijk geen zin om overal te moeten gaan wachten. Gelukkig stond er alleen een rij bij dit eerste gebouw, bij de rest van het parcours kon je lekker doorlopen! Ook moest ik gewoon even accepteren dat het geen wedstrijd was, we hadden alle tijd.

‘… Dwars door een basisschool, een restaurant, een skatehal en zelfs door het hoofdkantoor van het Eindhovens Dagblad.’

Na het restaurant renden we dwars door een basisschool, waar juffen en meesters ons stonden toe te juichen. Ook liepen we door het kantoor van het Eindhovens Dagblad, een skatehal, de Eindhoven Gym en het Evoluon! Er was dus genoeg te zien. Welke tijd we precies gelopen hebben weten we dus niet. Maar volgens mijn sporthorloge renden we 1 uur en 12 minuten over dit parcours van 10 kilometer. Dat vond ik op zich nog best snel als je bekijkt wat voor obstakels we hebben moeten afleggen!

‘… er werd gelachen, gehigh-fived en gejuicht!’

Het viel mij ook op dat iedereen zo ontzettend vrolijk was. Men was niet gericht op mensen inhalen en het neerzetten van een snelle tijd. Het was voor de fun, de lol, er werd gelachen, gehigh-fived en gejuicht! En dat ondanks het vroege tijdstip op de zondagochtend en de miezerregen….

Kortom, het was een loopbelevenis om de stad Eindhoven op een unieke manier te ontdekken.

Heb jij ooit meegedaan aan zo’n urban Trail run?

Liefs,
Jip

There is 1 comment for this article
  1. Pingback: Friday favourites #113 – Jipsanders.com

Geef een reactie