7x mijn tips voor hardlopen in de kou.

Het wordt kouder én kouder. Dat is misschien fijn voor met een grote kop thee en een overgebleven chocoladeletter op de bank maar om buiten hard te lopen?! Vooral mentaal vind ik het lastiger om de deur uit te gaan als het buiten zo koud is. Ben ik eenmaal aan het hollen? Dan vind ik het ook wel weer heerlijk! Om jou toch van die bank af te krijgen, deel ik in dit blogje graag mijn 7 tips met jou! 😉 Let’s go.

1. Doe binnen alvast een warming-up!
Ik moet bekennen dat ik niet zo vaak een warming-up doe als ik ga hardlopen. Ja, ik start de eerste kilometer rustig aan maar daar blijft het ook bij. Tenzij het buiten koud is! Dan doe ik binnen wat rek- en strekoefeningen om mijn lichaam alvast op te warmen. Ook ren ik vaak even de trap af in plaats van de lift te pakken (ik woon op 10 hoog). Zo is mijn lichaam alvast een beetje opgewarmd voordat ik de kou trotseer.

2. Kleed je goed aan, doe wat jij fijn vindt!
Ik vergis me nog regelmatig in de hoeveelheid hardloopkleding. Vaak kleed ik me toch te warm. Het is even uitproberen wat jij het fijnste vindt maar denk er in ieder geval over na! Zo voorkom je dat je onderkoelt raakt tijdens een rondje hollen in de kou! Als het echt vriest buiten kies ik vaak voor een jack, anders blijft het bij een lange mouwen shirt. Maar zoals ik al zei, zoek uit wat jij fijn vindt!

3. Draag accessoires
Naast voldoende kleding kun je jezelf ook warm houden met accessoires. Denk aan een muts, handschoenen of een col. Dit kan ervoor zorgen dat je net dat koude windje aankan!

4. Denk goed na over de route die je wilt gaan lopen.
Als Nijmegenaar loop ik het liefste een rondje langs de Waal. Is het heel koud buiten? Dan kies ik voor een andere route. Ik weet namelijk dat het langs de Waal altijd waait. Een koude temperatuur vind ik nog oke maar een ijskoude en gure wind dat hoef ik er echt niet bij te hebben! Denk vooraf goed na over welke route handig is om te lopen ivm een mogelijke koude wind.

5. Probeer een rondje midden op de dag te plannen!
Heb je de mogelijkheid om overdag te rennen? Kies daar dan voor! Het zal waarschijnlijk nog steeds koud zijn maar het scheelt misschien net een paar graden met wanneer je vroeg in de ochtend of laat in de avond gaat hollen! Mooi meegenomen denk ik zo.

6. Bedenk dat je het snel warm zult hebben.
Ja, de eerste meters zullen waarschijnlijk vreselijk koud zijn maar probeer te focussen op wat komen gaat. Want als je lekker gaat hollen, zul je het binnen no-time warmer krijgen! 😉

7. Stel een doel!
Daar is ‘ie weer. Stel een doel. Des te belangrijker is deze tip met de kou buiten. Een doel stellen werkt nou eenmaal motiverend omdat je weet waar je het voor doet. Heb ik geen doel? Waarom zou ik dan niet gewoon op de bank gaan liggen?

Dat waren mijn 7 tips! Hopelijk helpt het jou om ook met dit winterse weer lekker te blijven hollen in de buitenlucht!
Heb jij nog een gouden tip die ik aan dit rijtje kan toevoegen? Laat het me weten in een reactie. 🙂

Liefs
Jip

 

There are 2 comments for this article
  1. Rachel Kromdijk 19 december 2018 22:57

    Hele fijne tips, misschien een keer jouw favoriete outfits voor buiten op dit moment?

  2. Pingback: Friday favourites #114 – Jipsanders.com

Geef een reactie