Recept: ‘gezonde’ kapsalon met falafel.

Heb je voor vanavond zin in een bordje vol comfortfood maar wil je het ook weer niet ‘te ongezond’ maken tijdens deze feestmaand? Ik maakte een ‘kapsalon’ maar dan vegetarisch en nét wat gezonder! Benieuwd naar dit recept? Kijk dan snel verder! 😉

Ingrediënten:

(Hoeveelheden op gevoel)
– Zoete aardappel
– falafel (burgers) > ik gebruikte deze van BOON.
 – geraspte kaas
– ijsbergsla
– komkommer
– rode paprika
– tomaatjes
– avocado
– knoflooksaus
– zout en paprikapoeder

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de zoete aardappel en snijdt deze vervolgens in een leuke vorm. Laat een pan met olie heet worden op het vuur. Doe de zoete aardappel partjes in de pan met olie en bestrooi deze met wat zout en paprikapoeder. Vervolgens snijd je de falafel burgers in stukjes. Wanneer de zoete aardappelfrietjes een beetje doorbakken zijn leg je ze in een ovenschaal. Doe hier vervolgens de stukjes falafelburger en een handje geraspte kaas overheen. Zet de schaal in de oven voor ongeveer 6-8 minuten op 200-220 graden. Snijd ondertussen de komkommer, paprika, tomaatjes en avocado in stukjes. Wanneer de tijd voorbij is haal je de schaal uit de oven en voer je de laatste stap uit: doe knoflooksaus en alle andere groentjes over het mengsel heen. AANVALLEN! SMAKELIJK.

Heb je het receptje uitgeprobeerd? Laat mij dan weten wat je ervan vond! 🙂

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie