5x tips waar te beginnen in de sportschool?

Een nieuw jaar dus een nieuwe start?! Je hebt besloten te willen beginnen in de sportschool. Goed voornemen! Maar wat nu? Ga je met losse gewichten aan de slag? Of kies je juist voor de de standaard fitnessapparaten? Ga je meters maken op de loopband? Of spring je toch op de spinningfiets? Er zijn zóveel verschillende dingen die je in de sportschool kunt doen. Daarom is het helemaal niet gek als jij niet weet hoe en waar je moet beginnen! In deze blog geef ik je mijn 5 tips waardoor je hopelijk jouw weg vindt in de sportschool. Benieuwd? Lees dan snel verder! 😉

1. Bedenk wat je doel is!

Stap 1 is het vaststellen van je doel. Want waarom wil je eigenlijk aan de slag in de sportschool? Om je werkstress eruit te kunnen zweten? Om van de decemberkilo’s af te komen? Of om wat spieren te kweken? Door vast te stellen wat je doel is, kun je gerichter gaan kijken naar wat je precies in de sportschool wilt gaan doen.

2. Maak een plannetje.

Heb je je doel vastgesteld? Mooi! Dan kun je nu aan de slag met het maken van een plannetje. Wil je aan de slag met krachttraining? Bedenk dan van te voren ongeveer 5 oefeningen die je wilt gaan uitproberen en schrijf deze op. (Google naar ‘fitnessoefeningen’ en je zult genoeg keuze hebben). Wil je toch liever cardio gaan doen? Ga dan gewoon een keertje de loopband uitproberen, dan de crosstrainer, een keertje het roeien en daarna de fiets. Door alles een beetje uit te proberen kun je uitzoeken wat jij fijn/leuk vindt om te doen. Psssst! Bij sommige sportscholen kun je ook een sportschema laten maken. Dan kun je daar mee aan de slag.

3. Ga spieken.

Ben je onzeker over hoe je een oefening moet uitvoeren? Typ dan eens ‘fitnessoefeningen’ in bij Youtube. Ga eens een uurtje wat van deze video’s bekijken zodat je van een aantal oefeningen al een beter beeld krijgt.

4. Train met iemand mee.

Misschien heb je een vriend of vriendin die al vaker in de sportschool is geweest. Vraag of hij/zij een keertje samen wil trainen laat je adviseren. Of ga met iemand anders die ook nog niet bekend is in de sportschool. Samen beginnen vond ik al een stuk minder spannend!

5. JUST DO IT!

Ik weet het nog wel dat ik het rétespannend vond om voor het eerst in de sportschool aan de slag te gaan. Bang dat anderen (vaak al gespierde) mensen zouden zien dat ik het helemaal verkeerd doe. Geloof me, mensen zijn meer met hun eigen workout bezig dan met die van jou. Probeer je op jezelf te focussen en ga het gewoon doen! Besef dat iedereen ooit als onwetende begonnen is!

Dit waren mijn tips! Hopelijk heb je er wat aan en durf je nu de stap te maken om te gaan beginnen in de sportschool. 😉 Ik wil nog wel even zeggen dat ik het je afraad om nu opeens morgen, overmorgen en de dag erna te gaan beginnen. Kies voor een aantal vaste momenten in de week wat ook voor op de langere termijn realistisch is. Na een tijdje zal het ‘nieuwe’ eraf zijn en dan is het fijn als je er een gewoonte van hebt kunnen maken. Denk bijvoorbeeld aan vaste sporttijden zoals een dinsdagavond en zaterdagochtend. Op deze manier is je voornemen gemakkelijker vol te houden! 😉

Heb jij nog een goede tip die ik aan dit rijtje kan toevoegen? Laat het me dan weten in een reactie! 🙂

Of heb jij nog een specifieke vraag over deze blog die je graag aan mij zou willen stellen? Dan kun je je vraag mailen naar jipsanders.com@outlook.com of mij een DM sturen via mijn Instagram @jipsanders.

SUCCES!

Liefs,
Jip

There are 2 comments for this article
  1. Nicole 10 januari 2019 20:28

    Je hebt mij er zeker mee geholpen! Wil al een tijdje met fitnessaparaten aan de slag, maar stel dit eigenlijk uit om inderdaad vanwege dat ik gewoon niet weet hoe te beginnen en hoe. Heb thuis losse gewichten en heb zo mijn eigen trainingen, maar een fitnessaparaat is moeilijk in de woonkamer te zetten?. Bedankt voor de tips!

Geef een reactie