Sportdagboekje januari 2019

Dat ik het druk heb met de scriptie betekent niet dat ik de hele week stil heb gezeten (wél veel). Juist omdat ik zo weinig beweging had, koos ik ervoor om iedere dag eventjes te sporten. De ene keer was deze workout langer dan de andere keer.

Een voordeel van mijn scriptie bezigheden was dat ik de afgelopen week mijn eigen tijd kon indelen. Zo kon ik sporten en studeren wanneer ik dat fijn vond. Ik ben me ervan bewust dat dit lang niet voor iedereen zo is maar dat veel van jullie verplichtingen hebben in verband met een studie of baan. Hopelijk kun je een manier vinden om het sporten zoals jij dat fijn vindt in te plannen. Kijk je mee naar mijn sportweek? Let’s go!

Maandag: uurtje zweten in de sportschool.

Ik startte de week in de sportschool en deed zowel cardio als krachtoefeningen voor het hele lichaam. Ik probeer de laatste tijd steeds vaker te trainen aan de hand van mijn eigen lichaamsgewicht als nieuwe uitdaging in de sportschool. Op de foto die volgt zie je precies wat ik tijdens mijn monday morning workout deed!

Dinsdag: half uurtje baantjes trekken.

DE HELE DAG zat ik op mijn bips en was ik aan het typen, typen en nog meer typen. Rond een uurtje of drie waren ik en mijn vierkante ogen er helemaal klaar mee! Ik moest even iets anders doen. Ik besloot naar het zwembad te fietsen om daar een half uurtje baantjes te trekken. Geen moeilijke of zware training maar gewoon eventjes een frisse duik nemen ter ontspanning. Dit deed me goed want ik kon toen ik terug kwam weer met nieuwe concentratie aan de slag! YES.

Woensdag: 5 km hardlopen.

Ook deze dag was ik vooral achter mijn laptop te vinden. Dit keer ging ik niet naar het zwembad ter ontspanning maar koos ik ervoor om een rondje te rennen. Een leuk muziekje op en gaan! Ik rende 5 kilometers in iets minder dan een half uurtje.

Donderdag: uurtje zweten in de sportschool.

Op donderdag dook ik weer de sportschool in voor een workout. Zoals je op onderstaande foto ziet, deed ik wederom oefeningen voor het hele lichaam. Denk hierbij aan ‘squats’, ‘military press’ en ‘opdrukken’.

Vrijdag: 5 km hardlopen.

Op vrijdag was het opeens KOUDDD(!!) maar dat vond ik geen reden om binnen te blijven. Met heel veel laagjes ging ik de deur uit en maakte ik weer een rondje van 5km!

Zaterdag: uurtje zweten in de sportschool.

Op zaterdag ging ik weer richting de sportschool. Dit keer sprong ik voor ongeveer 45 minuutjes op de fiets. Als afsluiting van deze workout deed ik een kwartiertje rek- en strekoefeningen.

Zondag: 10 km hardlopen.

Ik eindigde de week met misschien wel mijn fijnste workout! Een 10 kilometer ronde door het bos en weilanden met een koud maar helder weertje. Ondertussen kwam ik ook nog deze leuke vriend tegen!

Toen was de week alweer voorbij.

Hopelijk vond je het leuk om te lezen wat ik afgelopen week allemaal deed op het gebied van sporten. Normaal train ik dus niet iedere dag maar zoals ik al zei vond ik dat nu eventjes fijn omdat ik anders zo weinig beweging had.

Nu ben ik wel benieuwd, hoe vaak sport jij per week? Laat het me weten in een reactie!

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie