6 x mijn favoriete havermout recepten.

Als je mij volgt op Instagram dan weet je vast wel dat ik graag ontbijt met een receptje bestaande uit havermout. Het liefst warm en in combinatie met toppings zoals fruit, gesmolten pindakaas en/of nootjes. In dit blogje deel ik mijn 6 favoriete receptjes met havermout! Kijk je mee?

1. Zoet en fruitig havermoutje

Vooral in de winter ben ik fan van dit warme havermoutreceptje. De appelstukjes en frambozen in combinatie met een schepje eiwitpoeder in de smaak ‘bosvruchten’ maken het lekker zoet en fruitig. Het receptje bevat vooral koolhydraten en eiwitten en ik vind het daarom een perfecte maaltijd voor na het sporten!

Zo maak je het: mix de volgende ingrediënten in een pannetje en zet dit op een laag vuur: 200-250 ml melk, 40-50 gram havermout, een schepje eiwitpoeder ( ik gebruik deze: Whey Perfection ‘Bosvruchten’) en een handje rozijnen. Blijf dit mengsel roeren totdat het de juiste dikte heeft en voeg er tot slot stukjes appel en frambozen aan toe. YUM!

2. Granola

Alleen voor de geur zou je dit receptje eens moeten proberen te maken! 😉 Regelmatig sta ik in de keuken voor een voorraadje Granola dat ik graag over de yoghurt of kwark doe. Klik hier voor het receptje van de Granola.

3. Bananenbrood

Een plakje bananenbrood als tussendoortje vind ik erg lekker, is voedzaam en gemakkelijk te maken! Een basisingrediënt van het bananenbrood is meel en voor de afwisseling gebruik ik verschillende soorten. Denk hierbij aan speltmeel, kokosmeel etc. Bovendien kun je havermout in een blender vermalen tot ‘havermeel’. Ook deze variant maak ik wel eens. Klik hier voor mijn basisrecept voor bananenbrood.

4. Havermoutje appel en kaneel

Dit havermoutje vind ik ook erg lekker en bevat in tegenstelling tot het vorige havermoutreceptje geen eiwitpoeder. De textuur is iets dikker waardoor het een soort van ‘crumble’ wordt. Heb je liever een dunnere textuur? Dan kun je meer melk aan onderstaand receptje toevoegen.

Zo maak je het: meng 150 ml melk en ongeveer 40 gram havermout door elkaar in een schaaltje en zet dit voor ongeveer 2 minuten in de magnetron. Snijdt ondertussen een appel in stukjes. Wanneer de havermout klaar is, haal je het schaaltje uit de oven en voeg je hier de stukjes appel, een handje rozijnen en een snufje kaneel aan toe. Even door elkaar roeren en klaar is je ontbijtje!

5. Pannenkoekjes met hüttenkäse en honing

Dit receptje maak ik niet wekelijks omdat je er wel langer dan 5 minuten voor in de keuken moet staan. Aangezien de pannenkoekjes wel heel lekker zijn, maak ik er soms op een luie zondag wel tijd voor.

Zo maak je het: vermaal allereerst 50 gram havermout tot havermeel in een blender. Prak vervolgens 1 banaan (kan gewoon met een vork) en meng dit met 1 ei en het havermeel in een kom. Voeg hier tot slot ongeveer 80 ml melk en een snufje bakpoeder aan toe en klaar is je pannenkoekenmix. Maak kleine pannenkoekjes van de mix en beleg deze uiteindelijk met hüttenkäse en honing!

6. Mugcake met gesmolten pindakaas

Ook mugcakes vind ik heerlijk en zijn in tegenstelling tot de pannenkoekjes wel snel klaar te maken!

Zo maak je het: prak een banaan en mix dit met de volgende ingrediënten: 1 ei, 20 gram havermout, een eetlepel pindakaas, een handje rozijnen, een snufje bakpoeder en een snufje kaneel. Doe dit mengsel in een mok of schaaltje en zet dit voor  2,5 minuut in de magnetron. (Let wel op dat je een mok of schaaltje gebruikt dat in de magnetron kan!) Wanneer de mugcake klaar is zet je ‘m op zijn kop op een bord en beleg je ‘m met lekkere toppings zoals op de foto! SMULLEN!

Wat is jouw favoriete recept met havermout? Let me know!

Liefs,
Jip

There is 1 comment for this article
  1. Pingback: Friday favourites #118 – Jipsanders.com

Geef een reactie