Hardloop update januari 2019

Over precies 12 nachtjes ren ik (als het goed is) de Asselronde (25km) in Apeldoorn. Maar hoe gaat het met rondjes rennen op dit moment? Heb ik vertrouwen in aankomende wedstrijd? In dit blogje geef ik je een hardloop update! Lees je mee?

Kilometers vreten in december.

Mijn hardlooprondjes in December gingen eigenlijk heel erg lekker. Het lukte me zonder al te veel moeite om iedere week drie keer mijn hardloopschoenen aan te trekken en op pad te gaan. Ik ben altijd van mening geweest dat ik een ‘mooi-weer loper’ ben maar ik moet toegeven dat ik de laatste rondjes ook erg heb kunnen genieten van het frisse en heldere weer. Conclusie: december kan ik omschrijven als een ‘goede maand’ wat betreft het hardlopen!

‘Alsof er een vrachtwagen over me heen was gereden…’

Toen op Oudejaarsdag werd ik ’s ochtends wakker met het gevoel alsof er een vrachtwagen over me heen was gereden. En nee, ik was niet een dag te vroeg begonnen met het Oud & Nieuw feestje… 😉 Het leek alsof een spier in mijn rug beklemd zat waardoor alles pijn deed. Ik ben spontaan alle Yoga oefeningen die ik op het internet tegenkwam gaan uitvoeren maar niet één houding zorgde ervoor dat de pijn voor even verdween. Of dat aan mijn Yogakunsten of rug lag, tja dat is een goede vraag, ha-ha.

Meer moeite met het maken van kilometers.

Deze blessure duurde langer dan verwacht en ook nu (22 januari) voel ik nog veel spanning in mijn rug. Ik verwacht dat dit komt door het vele zitten in verband met mijn scriptie bezigheden. Maar daar kan ik nu niets aan veranderen. Die scriptie MOET af en ja ik probeer tussendoor zo veel mogelijk te bewegen.

Ik merk dat ik in Januari meer moeite heb met het maken van de kilometers. Het lukt me maar niet om een fijn ritme te vinden en te verdwalen in mijn gedachten tijdens het lopen. Ik ben de hele tijd bezig met hoeveel kilometers ik nog moet en voel hier en daar steeds kleine pijntjes. HELP want over 12 dagen is het de bedoeling dat ik 25 kilometers aan één stuk ga maken. Ja, ik ben een beetje bang.

We zullen zien!

Ik kan me hier nu heel druk om gaan maken maar ik kan ook poepie mijn best doen en kijken hoe ver ik ga komen zondag 3 februari. Dan kies ik toch liever voor de tweede optie. Ik heb besloten niet te veel na te denken over of ik het wel of niet ga halen maar het gewoon over me heen te laten komen. Haal ik het wel, dan kan ik trots op mezelf zijn. Haal ik het niet, dan weet ik in ieder geval waar het aan ligt. We zullen zien! Ik heb het geluk dat ik de wedstrijd samen met mijn hardloopmaatje kan gaan rennen. Hopelijk hebben we elkaar veel te vertellen zodat ik genoeg afleiding krijg. 😉

Wie doet er nog meer mee aan de Asselronde in Apeldoorn op 3 februari? Wie weet tot dan!

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie