Friday favourites #119

Van een nieuwe gadget die ik zo snel mogelijk wil gaan uitproberen tot een hardloopronde in de stromende regen. Ook deel ik een heerlijk recept van een pompoenrisotto met geitenkaas en vertel ik over HET MOMENT waar ik zo lang op heb gewacht!! Kijk je mee met mijn favoriete momentjes van afgelopen week?

Een nieuwe gadget om mee te spelen…

Als een ongeduldig kind zat ik voor het raam te wachten tot de postbezorger aan de deur kwam. En ja hoor, mijn geduld werd beloond! Hij kwam mijn nieuwe gadget, de Go Pro HERO 7 Black netjes afleveren. Ik heb deze Go Pro vooral gekocht om mooie beelden te te gaan maken tijdens mijn reis door Mexico en Guatemala. Ik heb nog geen eerdere ervaringen met deze gadget dus als iemand tips heeft zijn die altijd welkom! 🙂

Hardlopen door de stromende regen…

Het was dat ik met Maartje (@gezondereceptjes) samen ging lopen anders had ik dit rondje denk ik een stuk lastiger ervaren. Het regende namelijk niet een beetje, nee het kwam met bakken uit de hemel. Toch hield ik er naast een pluizend kapsel en doorweekte schoenen en sokken een goed gevoel aan over. We renden 15 kilometer in een tijd van 1 uur en 23 minuten!

Receptje pompoenrisotto met geitenkaas!

Afgelopen week maakte ik samen met mijn huisgenoten een heerlijke variant van risotto. Hiervoor gebruikten we de volgende ingrediënten: risotto, bouillonblokjes, pompoen, geitenkaas, prei, ui, paprika, geitenkaas, brood, knoflook, peper en zout. Zie hieronder een beschrijving van hoe we deze risotto maakte:

Snijd de pompoen in stukjes (of je bent slimmer dan ik en koopt ze voorgesneden). De helft van deze pompoen besprenkel je met wat olijfolie, peper en zout en zet je voor ongeveer 30 minuutjes op 200 graden in de oven. De andere helft van de pompoen kook je 10 minuutjes totdat je deze stukjes kunt pureren met een blender (dit wordt de saus). Ondertussen snijdt je de groenten (+ knoflook) en bak je deze in de pan. Hierbij voeg je de risotto, een bouillonblokje en steeds een beetje water toe tot de risotto de juiste dikte heeft. Vervolgens vermaal je het brood tot kruimels, deze bak je in de pan met wat olijfolie totdat het krokant wordt. Voeg de saus van pompoen toen aan de risotto en serveer het met de overige pompoen uit de oven, stukjes geitenkaas, een handje krokante broodkruimels, peper & zout. SMAKELIJK!

Op ENTER drukken was nog nooit zo fijn geweest!

Ik snap het als je de afgelopen paar weken een beetje heel erg gek van mij werd, maar EINDELIJK was het moment daar! Ik heb mijn scriptie ingeleverd… Één druk op de knop en weg was ‘ie. Ik heb er wel een goed gevoel over maar moet nog wel eventjes wachten op de uitslag. #SPANNEND

Vegetarische lunchinspiratie!

Geroosterd brood met een laagje hummus, een laagje hüttenkäse, eventueel een plakje kaas en pompoen blokjes uit de oven. YUM! Wat vind jij een lekkere lunchcombinatie? Tips zijn altijd welkom!

Fijn weekend!

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie