Mijn hardloopplannen voor de komende maanden.

Mijn hardloopdoel van het begin van 2019 is behaald! Ik heb vijfentwintig kilometers aan één stuk door gerend en ondertussen kunnen genieten van het geklets van mijn hardloopmaatje, de geweldig mooie omgeving in Apeldoorn en een grote runnershigh. Maar wat nu? In dit blogje vertel ik wat mijn hardloopplannen zijn voor de komend maanden. Ga ik rennen tijdens mijn reis? Heb ik nog wedstrijden gepland staan? Ik vertel het hieronder! 🙂 Lees je mee?

‘… even helemaal NIETS.’

Over precies twee weken (aaaah!) zal ik samen met mijn vriend richting Midden-Amerika vertrekken om daar zes weken lang (hopelijk) mooie dingen te gaan beleven. Zo zijn we van plan om lekker rond te gaan reizen, poepiebruin te worden en natuurlijk heel veel nacho’s te eten! Maar waar ik het meest naar uit kijk is om even helemaal NIETS te hoeven. Want mijn to do lijstjes waren de afgelopen periode wel erg lang  (lees: #afstuderen).

‘wel de mogelijkheid hebben’

Precies om bovenstaande reden wil ik ook geen plannen maken met betrekking tot het hardlopen. Heb ik daar op mijn reis geen zin in? Dan laat ik het hardlopen even voor wat het is. Ergens vind ik dit wel een beetje zonde  aangezien ik net mijn verste afstand ooit heb gerend en deze conditie graag wil behouden. Aan de andere kant besef ik ook heel goed dat ik ‘maar’ zes weken weg ben en dat mijn conditie erna zo weer is opgebouwd.

Heb ik daarentegen tijdens mijn reis wel de behoefte om een rondje te hollen? Dan wil ik natuurlijk wel de mogelijkheid hebben om dit te kunnen doen. Kortom, ik neem een paar hardloopschoenen plus een sportsetje mee en dan zie ik het wel!

Hardloopdoelen voor komende periode:

Wel of niet hardlopen in Midden-Amerika… Ik weet in ieder geval wel zeker dat ik het hardlopen na mijn reis wil gaan oppakken. Ik heb opzettelijk nog geen wedstrijden op de planning staan omdat ik eerst wil gaan werken aan een paar doelen.

 1. Allereerst ben ik van plan om mijzelf meer te gaan verdiepen in intervaltrainingen (#nu al spijt). Hier ben ik voorheen eigenlijk nog niet mee bezig geweest terwijl ik veel lees en hoor dat je daar wel echt een flink stuk sneller van kunt worden.
 2. Ten tweede wil ik op zoek gaan naar een manier om mijn (negatieve) gedachten tijdens een langere duurloop onder controle te krijgen. Want tijdens het rennen van lange afstand denk ik minstens 800 keer dat ik de finish nooit ga halen (terwijl ik dit uiteindelijk wel doe).
 3. Tot slot wil ik mijn krachttrainingen meer ter ondersteuning van het hardlopen gaan uitvoeren. Denk hierbij aan core-stability en balansoefeningen.

Welke wedstrijd ik vervolgens ga plannen, dat horen jullie tegen die tijd wel! 😉

Wat is jouw grootste hardloopdoel voor de komende maanden? Let me know!

Liefs,
Jip

There are 4 comments for this article
 1. runaroundtheworldinfo 7 februari 2019 08:29

  Wat lekker om het lopen even los te laten. Mijn grote doel voor 2019 is de NYC marathon op 3 november!

  • Jip Sanders 7 februari 2019 14:21

   Oh wat een gaaf doel!!! Heel veel succes met de trainingen en GENIET ERVAN 😉

 2. Maaike 7 februari 2019 18:28

  Wat fijn dat je tijdens je reis lekker gaat kijken of je wel of niet wil lopen. Ik ga precies het zelfde doen als wij van de zomer 3 weken gaan backpacken door de Balkan. Voor komende maanden staat mijn eerste halve marathon op de planning ? 7 april start ik in Berlijn. Het gaat pittig worden maar ik ga er volop van genieten ????‍♀️

  • Jip Sanders 7 februari 2019 23:07

   Wat een toffe eerste halve marathon! Gaat vast goedkomen, succes met de trainingen en geniet ervan 7 april!

Geef een reactie