5x mijn favoriete toppings voor op de pannenkoek!

Voor een stapel warme pannenkoekjes mag je me zelfs ’s nachts wakker maken! Allereerst omdat ik dat gewoon heel erg lekker vind, daarnaast is het ook nog eens een voedzaam maaltje (lees: het bestaat uit een goede verhouding van eiwitten, koolhydraten én vetten). Tot slot kun je er eindeloos mee kan variëren! In dit blogje deel ik 5x mijn favoriete toppings voor op de pannenkoek? Ben je benieuwd? Scroll dan snel naar beneden! 🙂

Het basisrecept:

Met de volgende ingrediënten maak ik in de meeste gevallen mijn pannenkoekjes.
– 1 ei
– scheutje melk
– een paar eetlepels (spelt)meel
– een handje rozijnen
– een snufje kaneel

Ik mix de melk en het meel door elkaar totdat het beslag de juiste dikte heeft. Ik weet dus niet de precieze verhoudingen maar doe het een beetje gevoel. Soms voeg ik hier nog een banaantje of een schepje eiwitpoeder aan toe. Want ook met het pannenkoekenbeslag zelf kun je natuurlijk variëren.

Maar nu over naar mijn favoriete toppings:

1. Hüttenkäse & honing

Ik begin met mijn all time favoriet: pannenkoekjes met hüttenkäse en honing. Hüttenkäse bestaat uit veel eiwitten en de honing maakt het lekker zoet. Naar mijn mening echt een aanrader! Psssst! Doe er nog wat nootjes overheen, dat maakt het nog lekkerder!

2. Kwark & fruit

Bovendien maak ik vaak pannenkoekjes met kwark en fruit. Fris, zoet en genoeg vitamientjes. YUM! Ook met het fruit kun je natuurlijk eindeloos variëren. Mijn favorieten zijn banaan, appel, blauwe bessen, frambozen en aardbeienstukjes.

3. Pindakaas & banaan

De combinatie pindakaas en banaan, daar blijf ik gek op! Zo ook op pannenkoekjes. Vooral wanneer de pannenkoek nog warm is en de pindakaas er zo lekker overheen smelt #SMULLEN!

4. Gebakken stukjes appel

Zet een pannetje op het vuur, doe daar wat stukjes appel (en eventueel een handje rozijnen een snufje kaneel, wat honing en nootjes) overheen. Roer alles door elkaar en laat de appel een beetje zacht worden. Serveer dit op een pannenkoek en aanvallen maar!

5. Banaan, honing & walnoten

Laatst belegde ik een stapel pannenkoeken met honing, banaan en walnoten. Ook dit vond ik erg lekker en moet je eens uitproberen!

Zo. Dit waren mijn favoriete toppings voor op een stapel pannenkoeken! Natuurlijk is er nog veel meer lekkers te bedenken. Een volgende keer wil ik voor een Nutella variant gaan. Ik denk in combinatie met banaan of aardbeien…

Welke toppings vind jij lekker op de pannenkoek? Laat het me weten in een reactie zodat ik het kan uitproberen!

Liefs,
Jip

There is 1 comment for this article
  1. Pingback: Friday favorites #121 – Jipsanders.com

Geef een reactie