Eetdagboekje februari 2019

Ik eet op gevoel, kies voor een ‘gezonde’ basis met hier en daar wat minder ‘gezondere’ keuzes. Zo zorg ik dat ik genoeg eiwitten, koolhydraten en vetten binnenkrijg maar geniet ik ook van Aperol Spritz en bitterballen op terras. Neem een eetpatroon niet klakkeloos over (iedereen is ten slotte anders) maar ik zou zeggen laat je inspireren!  LET’S GO 🙂

Dag 1

Ontbijtje nummer 1: Geroosterd brood met (gesmolten!) pindakaas, banaan en een snufje kaneel.

Mijn favoriete pre-running ontbijtje, YUM!

Ontbijtje nummer 2: kwark met een shotje ‘Cookies’, appel en granola.

Na een lange hardloopronde van 15 kilometer had ik heel logisch: HONGERRR. Na het sporten kies ik vaak voor een maaltijd bestaande uit koolhydraten en eiwitten om mijn lichaam voldoende te laten herstellen. Ik had zin in een frisse maaltijd en koos voor een schaaltje kwark met een shotje ‘Cookies’ van Personal Protein, een appeltje en granola.

Lunch: Belegde boterhammen.

Een uurtje en een frisse douche later had ik wederom honger. Ja mijn maag lijkt soms wel een zwart gat als ik heb hardgelopen. Ik luisterde naar mijn hongergevoel en koos voor een stevige maaltijd. Drie volkoren boterhammen met hummus, hüttenkäse, kalkoenfilet, twee gekookte eitjes, een rode paprika, mosterd-dille saus, peper en zout. SMAKELIJK!

Tussendoortje: Cracotte met Nutella!

Tja, want een dag geen chocolade, is een dag niet geleefd. Toch?

Avondeten: pasta funghi met kip en groenten. In de avond koos ik voor een bord pasta met champignonsaus, kip en groenten. Ik had wederom erge honger waardoor het bord leeg was voordat ik er een foto van kon maken…

Snack: twee rijstwafels met pindakaas en hagelslag.

Nog een laatste snackje voor het slapengaan…

Dag 2

Ontbijtje nummer 1: Overnight oats met banaan en pindakaas.

Ik had in de avond al een schaaltje met havermout, melk, kaneel en rozijnen in de koelkast gezet. Deze ochtend deed ik dit prutje nog twee minuten in de magnetron zodat het naar mijn mening de juiste dikte had. Ik maakte dit ontbijtje af door een flinke lepel pindakaas en een banaantje toe te voegen.

Ontbijtje nummer 2: kwark met eiwitpoeder. Na het havermoutje dook ik de sportschool in voor een krachttraining. Na deze workout at ik een schaaltje kwark met eiwitpoeder.

Lunch: Mimosa en sandwiches!

In de middag had ik met een aantal vriendinnen afgesproken. We dronken Mimosa (jus ‘d orange met prosecco) en aten Sandwiches bij Anne en Max op de kleine berg in Eindhoven. Een leuk lunchtentje met een huiskamersfeertje.

Borrel: bitterballen en Aperol Spritz in de zon!

De zon schijnt niet altijd in Nederland rond deze periode van het jaar. Dit vonden we een mooie reden om onze lunchdate te verlengen met bitterballen, wijntjes en Aperol Spritz!

Avondeten: pasta met funghi
In de avond at ik een bordje overgebleven pasta Funghi van de vorige avond daarna dook ik snel mijn bedje in (lees: alcohol + zon = gezellig maar vermoeiend, haha).

Dag 3:

Ontbijtje nummer 1: Havermout met appel rozijnen en kaneel.


Dit havermoutje behoort ook tot een van mijn favorieten. Ik mix havermout met een scheutje melk  in een schaaltje en zet dit voor ongeveer 2 minuten in de magnetron. Vervolgens roer ik hier wat rozijnen, stukjes appel en een snufje kaneel doorheen.

Tussendoortje: kwark met eiwitpoeder en een appeltje.

Simpel maar lekker.

Lunch: boterhammen en een salade


In de middag at ik twee boterhammen (de harde broodjes waren voor mijn vriend). Ik belegde mijn brood met kalkoenfilet/kaas, hüttenkäse met hummus komkommer en een gekookt eitje.

Tussendoortje: Als tussendoortje at ik in de middag twee rijstwafels met pindakaas.

Avondeten: pompoenschotel met geitenkaas.

In de avond at ik een pompoenschotel met ui, geitenkaas, geroosterde kikkererwten uit de oven, en vegetarische kipstukjes. Dit is een variant van dit receptje dat ik eerder op mijn blog online zette.

Dit was het alweer. Hopelijk heb je wat inspiratie op kunnen doen! 😉

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie