Onze reisroute door Guatemala! (3 weken)

Nadat we Mexico hadden bezocht (klik hier voor deze reisroute) zijn we voor het tweede deel van onze reis met het vliegtuig naar Guatemala gegaan, waar we ook in 3 weken een mooi ronde maakten. In deze blog deel ik graag deze reisroute met jullie! Kijk je mee? 🙂

We vlogen vanuit Cancun (Mexico) naar Guatemala city. Vanaf het vliegveld hebben we meteen een taxi gepakt richting onze eerste bestemming:

1. Antigua

We waren meteen onder de indruk van dit koloniale stadje met haar kleurrijke straatjes en het uitzicht van vulkanen op de achtergrond. Er is een leuke markt, een gezellig parkje en er hangt een gemoedelijke sfeer. Wij verbleven hier 3 nachten maar kwamen aan het einde van onze reis graag nog een keertje terug! 🙂

Hosteltip: Yellow House Hostel B&B / Beoordeling Booking.com: 9.3 

2. Acatenango

Vanuit ons hostel in Antigua boekten we een hike naar de top van de vulkaan ‘Acatenango’. WAUW! Wat was dit (een zware) maar toffe ervaring! Veel hitte, extreme kou, bloed, zweet en tranen, maar we hebben de top uiteindelijk gehaald! Het is een tweedaagse tocht waarbij je één nacht in een tentje in een kamp op ongeveer 3500 meter hoogte slaapt, op de tweede dag vertrek je vroeg in de ochtend richting de top waarna je vervolgens terug naar beneden gaat. Zowel een fysieke als mentale uitdaging maar je krijgt er een prachtige ervaring voor terug.

3. Lake Atitlan, San Pedro

Onze volgende bestemming was Lake Atitlan, een kratermeer dat omringd is met vulkanen en kleine dorpjes. Wij vonden het leuk om per bootje de verschillende dorpjes in deze mooie omgeving te ontdekken.Wij verbleven 3 nachten in het dorpje San Pedro.

4. Xela + dagtrip naar Chichicastenango

De meeste backpackers reizen van Lake Atitlan door naar het noorden van Guatemala. Ons leek het leuk om nog een extra stop te maken in Quetzaltenango of in de volksmond vooral ‘Xela’ genoemd. Voor ons gevoel zag je in deze stad het ‘echte’ Guatemala door de vele lokale en culturele bezienswaardigheden. We verbleven hier uiteindelijk drie nachten en maakten een uitstapje naar  Chichicastenango.

In Chichicastenango vindt op donderdag en zondag de grootste markt van Midden-Amerika plaats. We hadden hier verschillende verhalen over gelezen zoals dat deze markt vooral gericht zou zijn op het toerisme. Een groot deel van de markt bestaat inderdaad uit kraampjes waarbij honderden souvenirs worden verkocht inclusief het schelle geschreeuw als je langsloopt ‘hola Amiga!’. Daarnaast is er ook een gedeelte waar vooral de lokals hun wekelijkse boodschappen komen doen. Al met al, vonden wij het een leuke dagtrip.

5. Lanquin + Semuc Champey

Na een 13 uur durende busrit waar ik verder niet te veel op in wil gaan (#hels) reden we van Xela naar Lanquin. Deze bestemming bevindt zich in een jungle, met een aantal mooie bezienswaardigheden. Van een toffe grottentocht tot een geweldig uitzichtpunt en van springen van een waterval tot zwemmen in de prachtige zoetwaterpoelen. Wij verbleven hier 3 nachten.

Hosteltip: Hostal Vista Verde / Beoordeling Booking.com: 8.2

6. Flores + Tikal

Wij hadden nog wat tijd over dus besloten het rustig aan te doen in Flores. Dit superkleine eilandje vonden wij perfect om even helemaal te kunnen ontspannen. Natuurlijk brachten we ook een bezoekje aan Tikal, een van de grootste Mayasteden uit de klassieke periode. Wij verbleven 5 nachten in Flores.

Hosteltip: Los Amigos 

7. Rio Dulce/Livingston

Voor onze laatste bestemming doken we weer de jungle in! We zagen (en voelden) heeeeel veel beestjes en na een aantal uren hiken kwamen we bij een heel tof uitzichtpunt over de Rio Dulce. We verbleven hier 2 nachtjes.

Hosteltip: El Hotelito Perdido / Beoordeling Booking.com: 9.4

Vanuit de jungle reisden we weer terug richting Antigua. Waar we nog 1 dag al onze favoriete plekjes afgingen en even konden opladen voor de lange vliegreis terug naar Nederland. Hopelijk vond je het leuk om onze route te lezen en misschien ben je wel geïnspireerd voor eventuele reisplannen! 😉 Wij vlogen terug via Guatemala city –> Mexico City –> Amsterdam.

Liefs,
Jip

P.s. heb je nog een andere vraag over onze reis door Midden-Amerika? Dan mag je me natuurlijk altijd een DM sturen via mijn Instagram of mij mailen (jipsanders.com@outlook.com).

There are 3 comments for this article
  1. Pingback: Onze reisroute in Mexico! (3 weken) – Jipsanders.com
  2. Pingback: 10 feitjes over mij – Jipsanders.com
  3. Margreet 30 januari 2020 22:02

    Zo leuk om te lezen! Ik ga binnenkort naar Guatemala. Zijn jullie dezelfde dag na terugkomst van de Acatenango hike direct doorgereisd naar Atitlan of nog een dag in Antigua verbleven? Wat raad je hierin aan? 🙂

Geef een reactie