Sportdagboekje april 2019

Afgelopen week deed ik in totaal vijf trainingen, waarvan drie in het zonnetje en twee in de sportschool. In deze blog vertel ik welke workouts ik precies deed! Kijk je mee?

Maandag: rustdag

Ik begon deze week rustig. Ik was namelijk nog steeds snotverkouden en wilde mijn lichaam daarom nog een extra dagje rust geven. Ik maakte wel een korte wandeling omdat het zo’n lekker weer was!

Dinsdag: hardlopen #1 (12 km)

Op dinsdag stond het eerste hardlooprondje van de week gepland. Ik deed een duurloopje van 12 kilometers met een gemiddeld tempo van 5:31 /km. Gelukkig was ik op tijd vertrokken want het werd in de middag nog best wel warm!

Woensdag: sportschool #1

Op woensdag dook ik de sportschool in voor een krachttraining. Na een goede warming-up deed ik oefeningen voor het hele lichaam zoals: squats, planken, kettlebell swing en een stabiliteit oefening waarvan ik de naam niet weet…

Helaas ging de training niet zo goed. Ik voelde me futloos en de oefeningen kostte me meer moeite dan normaal. Ik verwacht dat dit te maken had met het 12 duurloopje van de dag ervoor, wat mijn lichaam nog niet helemaal gewend is. Ach, volgende keer beter! Op zo’n moment probeer ik vooral vooruit te kijken in plaats van te balen dat iets niet lukt.

Donderdag: hardlopen #2 (interval)

Donderdag had ik gelukkig weer meer energie en koos ik voor een intervalronde! Ik liep een ‘piramideloopje’ dat er als volgt uit zag: 5 minuten warm lopen, dan 3-2-1-1-2-3 minuten tempo met steeds 2 minuten rustig joggen tussendoor. Interval is niet mijn beste vriend maar ik ben blij dat ik het gedaan heb.

Vrijdag: rustdag

Vandaag was het mooi weer en had ik met vriendinnetjes afgesproken om het terras op te duiken. Een perfecte manier om mijn lichaam even rust te geven dacht ik zo!

Zaterdag: sportschool #2 

Op zaterdag ging ik naar de gym voor een tweede krachttraining van deze week. Wederom deed ik oefeningen voor het hele lichaam. Denk hierbij aan squats, pull-ups, push-ups, military press en legpress.

Zondag: hardlopen #3 (8km)

De week sloot ik af met weer een rondje hardlopen. Ik merk dat ik veel makkelijker de deur uit ga als het lekker weer is. Daar maak ik graag gebruik van! Ik wilde een ‘kort’ rondje van 5 kilometers rennen maar omdat dit zo goed ging, besloot ik er spontaan een rondje van 8 kilometers van te maken!

Toen was de week alweer voorbij. Al met al, ben ik tevreden met de workouts. Ik heb geluisterd naar mijn gevoel en op basis hiervan mijn trainingen ingepland.

Hoeveel workouts deed jij afgelopen week? Laat het me weten in een reactie! 🙂

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie