Wedstrijdverslag: Hypotheker Beekloop (16km) Eindhoven 2019

Afgelopen woensdagavond 24 april rende ik samen met mijn hardloopvriendinnetje de Hypotheker Beekloop (16km) in Eindhoven. Het was een wedstrijd die ondanks de slechte weersomstandigheden beter verliep dan verwacht. In dit wedstrijdverslag vertel ik je meer over het verloop van de wedstrijd en onze eindtijd! Let’s go!

Vier dezelfde rondjes…

Er stonden 16 hele kilometers op de planning maar de route bestond niet uit één, maar uit vier rondes. Dit betekent dat je vier keer hetzelfde rondje van 4 kilometer moest afleggen om uiteindelijk de finish te halen. (Dit is ook de reden waarom er ‘finish’ boven de start staat; foto hierboven).

Normaal zou ik het vervelend vinden om vier keer hetzelfde rondje te moeten rennen. Je komt immers iedere keer langs dezelfde herkenningspunten wat voor mij voor verveling kan zorgen. Dit keer vond ik het juist fijn. Na mijn reis was het me nog niet gelukt om een langere ronde te rennen waardoor ik een beetje bang was voor de afstand die op de planning stond (16 km). Door de indeling van de wedstrijd kon ik mezelf met de volgende gedachten mentaal voorbereiden, wat zorgde voor duidelijkheid in mijn hoofd:

Rondje 1 (0-4 km): ‘rustig inlopen’.
Rondje 2 (4-8 km): ‘fijn tempo vinden’.
Rondje 3: (8-12 km): ‘ff doorzetten’.
Rondje 4: (12-16 km): ‘het einde is in zicht’!

Ik had verwacht dat vooral ronde drie zwaar voor me zou worden omdat mijn benen zo’n lange afstand zoals ik al vertelde, nog niet gewend zijn. Gelukkig liep ik makkelijker dan verwacht en had mijn hardloopmaatje genoeg te vertellen. We waren zo aan het kletsen dat het derde rondje voorbij was zonder dat het echt doorhad!

‘We hadden duidelijk te vroeg gejuicht.’

We zeiden tijdens het rennen nog tegen elkaar: ‘de regen valt best mee‘, maar we hadden duidelijk te vroeg gejuicht. Tijdens de vierde en laatste ronde kwam het met bakken uit de lucht. Deze enorme regenbui in combinatie met het feit dat we het rondje voor de vierde keer rende zorgde ervoor dat we er een beetje klaar mee waren. We wilden nu zo snel mogelijk finishen! Met doorweekte kleren en schoenen sprintten we het laatste rondje uiteindelijk als snelste.

‘Maar na de finish hield ons loopje niet op…’

Uiteindelijk kwamen we na 1 uur en 24 minuten over de finish. Dit betekent dat we 16 kilometer hebben gerend op een tempo van 5:29! Daar zijn we heel tevreden over. Maar na de finish hield ons loopje niet op… Omdat het zo hard regende trokken we onze eindsprint door tot onze fietsen. Snel trokken we een regenjas aan en crossten we naar huis om daar vervolgens onder een warme douche te springen.

Al met al vond ik het een toffe (en natte) hardloopwedstrijd. Bedankt voor de organisatie!

Liefs,
Jip

There is 1 comment for this article
  1. Pingback: Friday favourites #123 – Jipsanders.com

Geef een reactie